Hamas Siyasi Büro Üyesi Dr. Salah el-Berdevil ve eşinin, İsrail tarafından Gazze Şeridi’nin güney bölgesindeki Han Yunus kentine gerçekleştirilen bir saldırıda yaşamlarını yitirdiği bildirildi.
Bu olayla ilgili olarak, Hamas’ın sosyal medya platformu Telegram üzerinden bir açıklama yapıldı.
Açıklamaya göre, Berdevil ve eşinin, Han Yunus’un batısındaki El-Mevasi bölgesinde bulunan çadırlarında teheccüd namazı kıldığı esnada saldırıya maruz kaldığı belirtildi.
Açıklamada, Berdevil’in ve eşinin yanı sıra tüm Filistinli şehitlerin, özgürlük ve dönüş mücadelesinin sahibi olduğu, İsrail’in Filistinlilerin kararlılığını ve iradesini etkileyemeyeceği ifade edildi. İşgal sona erene kadar, her bir şehit düşüşünün direniş ateşini daha da canlandıracağı vurgulandı.
Ayrıca, Berdevil ve eşine Allah’tan rahmet, ailelerine, dostlarına ve Filistin halkına sabır dileği iletildi.