1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Güvensiz Ürünler Listeye Eklendi: Telefon ve Hoparlörler!

Güvensiz Ürünler Listeye Eklendi: Telefon ve Hoparlörler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında yetkili kuruluşlar tarafından tespit edilen güvensiz ürünleri sürekli olarak Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinde listelemeye devam ediyor.

Daha önce oda kokuları ve spor ürünlerinin yer aldığı bu listeye, bu sefer tuşlu ve dokunmatik telefonlar ile hoparlör cihazları da eklendi. Ürünlerin toplama nedeni, Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği’nin bazı maddelerine uygun olmaması olarak ifade ediliyor.

GÜBİS üzerinden yapılan duyuruya göre, toplatma işlemi gerçekleştiren ürünler şu şekildedir:

Reeder marka “S19 Max Pro S Zoom” modeli: Bu model, yönetmeliğin 5. maddesinde yer alan temel gereklere uygun olmadığı belirtilerek piyasadan toplatılıyor.

Simtel İletişim A.Ş. firmasına ait Dıjıtsu marka Dct 90 modeli: Yine bu cihaz, yönetmeliğin 5. maddesinde belirtildiği üzere temel gereklere uymadığı gerekçesiyle toplatılmaktadır.

Simtel İletişim A.Ş. firmasına ait Hikıng marka X11 modeli: Bu model de, yönetmelikteki gereklere uygun olmadığı nedeniyle toplatma kapsamına alınmıştır.

Simtel İletişim A.Ş. firmasına ait Hikıng marka X9 modeli: Bu ürün de aynı sebeple, yani yönetmelikteki 5. maddedeki temel gereklere uymadığı için piyasadan toplatılmaktadır.

Tp-Link Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şti. firmasına ait Mercusys marka Ac 1200 model (Kablosuz Hoparlör Cihazı): Bu hoparlör cihazı da, yönetmeliğin 5. maddesinde yer alan temel gereklere uygun bulunmadığı için toplatılmaktadır.

Güvensiz Ürünler Listeye Eklendi: Telefon ve Hoparlörler!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir