1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Getir’le Kız Öğrencilere Geleceğin Mühendislik Desteği

Getir’le Kız Öğrencilere Geleceğin Mühendislik Desteği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Getir, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliği ile 2022 yılında başlattığı ‘Teknolojide Kız Öğrencilere Destek Burs Fonu’ ile mühendislik alanında lisans eğitimi gören kız öğrencilerin eğitimine katkıda bulunuyor. Üçüncü yılına adım atan bu önemli destek programında, bursun yanı sıra teknoloji alanındaki bilgi birikimi ve kişisel gelişim kaynakları bursiyerlerle paylaşılırken, geleceğin kadın mühendislerine yönelik destek de sürüyor. Program, yeni eğitim-öğretim döneminde mentorluk desteği ile daha da güçlendirilecek.

Üç yıl içerisinde 60 öğrencinin faydalandığı programdan 13 öğrenci başarı ile mezun olurken, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için 44 öğrenciyle devam ediliyor. Galatasaray Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde eğitim gören bursiyerler; bilgisayar, yapay zeka, biyomühendislik, mekatronik, havacılık ve uzay mühendisliği gibi çeşitli mühendislik dallarında öğrenimlerine devam ediyorlar.

GELECEĞİN KADIN MÜHENDİSLERİ GETİR OFİSİ’NDE

Geçtiğimiz hafta, burs programı çerçevesinde Getir’in İstanbul genel merkezinde özel bir bursiyer buluşması gerçekleştirildi. Bu etkinlikte bursiyerler, Getir CEO’su Batuhan Gültakan ve TEV Genel Müdürü Banu Taşkın gibi isimlerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaşma fırsatı buldular.

Öğrenciler ayrıca GetirBüyük mağazasını ziyaret ederek, lojistik operasyonlarının arka planındaki teknolojiyi yerinde gözlemleme imkanı edindiler. Getir İnsan Departmanı’nın düzenlediği oturumda ise CV oluşturma, mülakat teknikleri ve LinkedIn profil geliştirme gibi kişisel gelişim konuları üzerine odaklanıldı. Bu zenginleştirici içeriklerin yer aldığı buluşma, Getir’in bursiyerlerine bilgi ve deneyim aktarımının ilk adımı oldu.

“TEKNOLOJİDE KADIN TEMSİLİNİ GÜÇLENDİRMEK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA”

Getir CEO’su Batuhan Gültakan, teknoloji sektöründeki kadın temsilinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Yenilikçi bir teknoloji firması olarak, geliştirdiğimiz çözümlerle birlikte bu sektörün geleceğini şekillendirecek kadın mühendis adaylarını desteklemenin önemine inanıyoruz. Bu inançla 2022 yılında TEV ile birlikte ‘Teknolojide Kız Öğrencilere Destek Burs Fonu’nu kurduk,” dedi.

“Bu burs fonu ile maddi desteğin ötesine geçerek, genç kadınların kariyer yolculuklarına destek olmayı ve onları cesaretlendirmeyi hedefliyoruz. Eğitimlerine verdiğimiz destek ile bu genç kadınların, teknoloji alanında önemli başarılara imza atacaklarına inanıyoruz. Geçtiğimiz hafta ofisimizde gerçekleştirdiğimiz buluşmada onlar ile birebir tanışmak, bu inancımızı bir kez daha pekiştirdi,” diye ekledi.

“Getir olarak, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkelerimizi yalnızca burs programlarıyla değil, istihdam politikalarımızla da hayata geçiriyoruz. Şirketimizde kadın çalışan oranı yüzde 40, teknoloji ekiplerimizde ise bu oran yüzde 30’a ulaşmış durumda. Ürün ekibimizde bu oran yüzde 63, veri ekibinde yüzde 35, mühendislik ekibinde ise yüzde 21. Üst yönetim kadromuzun ise yüzde 39’unu kadınlar oluşturuyor. Amacımız yalnızca bu oranları artırmak değil, aynı zamanda genç kadınların kariyer hayallerini destekleyerek daha eşitlikçi bir teknoloji ekos

Getir’le Kız Öğrencilere Geleceğin Mühendislik Desteği
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir