1. Haberler
  2. Dünya
  3. Fidan: Gazze’de Soykırım ve Apartheid Devam Ediyor

Fidan: Gazze’de Soykırım ve Apartheid Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Bakan Fidan, Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Fidan, Gazze’de devam eden soykırım, zorla yerinden etme ve apartheid uygulamalarına dikkat çekti. 18 Mart’taki İsrail hava saldırılarının, İsrail’in daha geniş bir gündeminin işaret edeceğini ifade etti.

Ayrıca, insani yardımların engellenmesi ve Suriye ile Lübnan topraklarının hedef alınmasının, İsrail’in yayılmacı tutumunun bir göstergesi olduğunun altını çizen Fidan, “Bölgede İsrail durdurulmadığı takdirde kalıcı bir barış sağlanması mümkün değildir. Gazze’de yaşanan yıkımın durdurulması ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması öncelikli hedefimiz olmalıdır. İsrail üzerindeki baskının artırılması elzemdir.” şeklinde konuştu.

Fidan, acil ve kalıcı bir ateşkes için Birleşmiş Milletler gibi uluslararası platformlardan yararlanılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Fidan, tüm İİT ülkelerinin desteklediği Mısır’ın Gazze planının yapıcı bir çerçeve sunduğunu belirterek, bu çerçeve doğrultusunda ilerlemeleri gerektiğini ifade etti.

Fidan: Gazze’de Soykırım ve Apartheid Devam Ediyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir