Fenerbahçe, milli ara sonrası yoğun bir takvimle karşılaşmaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertli ekip, Süper Lig’de son dönemlerde iyi bir çıkış sergileyen ve ligde kalma savaşı veren Bodrum Futbol Kulübü ile deplasmanda mücadele edecek.
Teknik direktör Jose Mourinho, bu kritik karşılaşmada en güçlü kadrosunu sahaya sürmeyi amaçlıyor. Ancak, takımın iki önemli oyuncusu Youssef En-Nesyri ve Sofyan Amrabat’ın durumu hala belirsizliğini koruyor.
Amrabat ve En-Nesyri, 2026 Dünya Kupası için Afrika Elemeleri çerçevesinde Fas Milli Takımı ile önemli maçlara çıkacaklar. Bu iki futbolcu, 22 Mart’ta Nijer’e deplasman yapacak ve dört gün sonra 26 Mart’ta Tanzanya ile karşılaşacak.
Fas’ta oynanacak olan mücadele, Türkiye saatiyle 00.30’da başlayacak. Karşılaşmanın ardından, Faslı futbolcuların gece geç saatlerde Türkiye’ye dönmeleri bekleniyor. Ancak bu dönüş, oldukça zahmetli bir süreç olacak.
İki oyuncunun perşembe sabahı İstanbul’a ulaşması planlanıyor. Uzun bir seyahat sonrası dinlenme fırsatı bulamadan Fenerbahçe kafilesine katılacak olan Amrabat ve En-Nesyri, doğrudan Bodrum’a hareket edecek. Yoğun maç trafiği ve seyahat yorgunluğu göz önüne alındığında, Faslı oyuncuların Ege takımı karşısındaki durumunun teknik ekibin alacağı karara bağlı olacağı ifade ediliyor.
HT Spor’dan Esra Köse’nin aktardığı bilgilere göre, Fenerbahçe yönetimi, milli takımdan dönen futbolcuların dinlenme şansı bulamadan maça çıkmak zorunda kalmasını eleştiriyor. Sarı-lacivertliler, Türkiye Futbol Federasyonu’nun fikstür planlamasındaki eksikliklere tepki gösterirken, Bodrum Futbol Kulübü ile oynanacak maçı ertelemek için girişimlerde bulunmayı değerlendiriyor.
Yönetim, adil bir rekabet ortamı sağlanabilmesi için oyuncuların fiziksel durumlarının dikkate alınması gerektiğinin altını çiziyor.