1. Haberler
  2. Çevre
  3. EYÜPSULTAN’DA PARKLAR, BAYRAMA PIRIL PIRIL HAZIRLANDI…

EYÜPSULTAN’DA PARKLAR, BAYRAMA PIRIL PIRIL HAZIRLANDI…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Eyüpsultan Belediyesi, ilçede yaşayan yurttaşlara sağlıklı ve temiz yaşam alanları sunmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Bu çalışmalar kapsamında ihtiyaç duyulan bölgelere yeni parklar yapılıyor, bakımsız kalan mevcut parklar ve yeşil alanlar ekipler tarafından yenileniyor. Park Ve Bahçeler Müdürü Ali Kemal Güler, 3 yeni parkı sıfırdan yaptıklarını 19 tane parkı da revize ettiklerini açıkladı.

 

 

‘ÖZMEN, TERTEMİZ BİR EYÜPSULTAN İÇİN .

KOLLARI SIVADI’

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, göreve ilk geldiği günden itibaren Eyüpsultan’ın daha temiz ve yaşanabilir bir hale gelmesi için kolları sıvadı. Bu konuda yoğun mesai harcayan Başkan Özmen, ekiplerin yaptıkları çalışmaları da yakından takip ediyor.

 

 

İlçede sürdürülen park, bahçe ve yeşil alanlardaki çalışmalarla ilgili olarak Park Ve Bahçeler Müdürü Ali Kemal Güler bir açıklama yaptı.

“3 TANE SIFIRDAN YENİ PARK YAPTIK, 19 PARKI REVİZE ETTİK”

Güler, açıklamasına Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in göreve geldiği günden itibaren çalışmalara hız verdiklerini ve 3 tane sıfırdan yeni park yaptıklarını 19 tane parkı da revize ettiklerini belirten Güler, “Yenilediğimiz 19’uncu parkımız Mostar Parkı oldu. Bu yenilediğimiz parkların birçoğunu sıfırdan yapmış gibi yeniledik. Yani oyun grubundan, çiminden, kent mobilyasından her şeyini sıfırdan yaptık. Yeşilpınar’daki Çiçek Suyu Parkı, Akşemsettin’deki Erdemliler Parkı gibi” diye konuştu.

 

 

“PARK SAYIMIZ 203 ADEDE ULAŞTI”

Bu yapılan parklarla birlikte toplam park sayısının 203 adede ulaştığını vurgulayan Güler, “458 bin 47 metrekare alana tekabül ediyor. Bu 203 tane parkımızın günlük bakımı, temizliği, yazın sulanması, oyun gruplarının tamiri, boyanması. Hepsini rutin olarak yapmaktayız. Şu anda mevsim itibariyle çim biçme, ağaç budama, ağaç dikimi, çalı dikimi çalışmalarımız başladı.

 

183 bin 708 metrekarelik yeşil alanımızın da yine bakımı temizliği, çim biçimi tarafımızca yapılmaktadır. Rutin çalışmalarımız bu şekilde devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“OKULLARA TARIM ALANLARI OLUŞTURUYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in önem verdiği “Okullarda Tarım Alanları Oluşturma Projesi”sinin de mevcut olduğuna dikkat çeken Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

 

“Şimdiye kadar 8 tane okulda tarım alanı oluşturduk. Oluşturduğumuz bu tarım alanlarıyla öğrencilerimize fide dikimi yaparak yedikleri sebzelerin nasıl yetiştiğini, daha sonra da hasadı yaparak bunlardan faydalanmalarını öğrenmelerini sağlamış olacağız. Diğer okulların uygun olan alanlarına bu uygulamayı yaparak bunları geliştireceğiz, sayılarını artıracağız.” dedi.

 

EYÜPSULTAN’DA PARKLAR, BAYRAMA PIRIL PIRIL HAZIRLANDI…
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir