Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı çerçevesinde İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile bir araya geldi.
Görüşme sırasında, İsrail ile İran arasındaki çatışmaların yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler masaya yatırıldı.
Erdoğan, Türkiye’nin, İsrail’in Gazze, Lübnan ve Suriye’ye yönelik saldırılarında olduğu gibi İran’a yönelik tehditlere karşı da kararlı bir tutum sergilediğini vurguladı. Ayrıca, çatışmaların sona ermesi ve diplomasi yoluna dönülmesi için çeşitli temasların yapıldığını ifade etti.
Erdoğan, bölgenin yeni bir savaşa katlanamayacağını belirtti. İsrail’in derhal durdurulması gerektiğini ve nükleer anlaşmazlığın çözümü için müzakerelerin önemine dikkat çekti.
Ayrıca, Türkiye’nin kolaylaştırıcı rolünü üstlenmek ve üzerlerine düşeni yapmak için hazır olduğunu dile getiren Erdoğan, İran ile ABD arasında hem teknik hem de liderler düzeyinde gerçekleştirilecek görüşmelerle diplomatik adımların bir an önce atılması gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin bu süreçteki desteklerine devam edeceğini de sözlerine ekledi.