1. Haberler
  2. SPOR
  3. Emre Onuş Avrupa Şampiyonası’nda kürsü hedefliyor!

Emre Onuş Avrupa Şampiyonası’nda kürsü hedefliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli yüzücü Emre Onuş, yüzmede kazandığı 6 Türkiye şampiyonluğu ve toplamda elde ettiği 90 madalya ile Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda kürsü hedefinde yer alıyor.

Ağabeyinin sağlık sorunları nedeniyle yüzmeyle tanışan Emre, zamanla bu spora olan ilgisini artırarak, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü havuzunda antrenörlerden aldığı destekle yüzme eğitimine başladı.

Kendini geliştirdikten sonra Tekirdağ’da düzenlenen yerel yarışmalara ve Türkiye şampiyonalarına katılan Emre, uluslararası organizasyonlarda da başarılı sonuçlar elde etti.

Orta Avrupa ülkelerinin katıldığı bir yüzme organizasyonunda üçüncülük derecesi elde eden Emre Onuş, toplamda 6 Türkiye şampiyonluğu, ikincilik ve üçüncülük elde etti. Şu ana kadar katıldığı etkinliklerde 90 madalya kazanarak kariyerine önemli bir katkı sağladı.

Son olarak Edirne’de katıldığı yarışlarda elde ettiği başarıyla milli takıma seçilen Emre, Temmuz ayında Slovakya’da gerçekleştirilecek Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyor.

Elde ettiği derecelerle ilgili AA muhabirine konuşan Emre Onuş, her zaman kürsüde yer almayı hedeflediğini ifade etti.

Katıldığı yarışların kendisi için tecrübe anlamında oldukça değerli olduğunu belirten Emre, “Edirne’de 200 metre karışıkta açık yaşta ikinci oldum. Gençlerde şampiyonluk elde ettim. Bunun ardından 100 kelebekte de gençlerde üçüncülük kazandım. Edirne’deki 2.04 derecemle Avrupa gençler barajını geçtim. Bu, benim için çok özel bir yarıştı.” şeklinde konuştu.

Sürekli olarak kendisini geliştirmeye gayret ettiğini vurgulayan Emre Onuş, daha iyi dereceler hedeflediğini dile getirdi.

Türkiye’yi temsil etmenin kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Emre, “Hazırlığımız çok iyi durumda ve bu konuda motiveyim. İlerleyen süreçte madalya için çabalayacağım. Sabah ve akşam yoğun bir antrenman programım var. Su antrenmanlarımız genellikle iki saat sürerken, kara antrenmanlarımız da en az bir buçuk saat davam ediyor. Şu anki hedefim, gelecek yarışlarda dünya gençler barajını geçmek ve ardından Avrupa’da gençler kategorisinde kürsüye çıkarak başarı elde etmek.” ifadelerini kullandı.

Emre Onuş’un antrenörü Sinan Saygı, sporcusunun başarılarından dolayı gururlandıklarını belirtti. Saygı, Emre’nin milli takım seçmelerinde açıkladığı dereceyle Avrupa gençler barajını geçtiğini ve milli takım kadrosuna seçilme hakkı kazandığını dile getirdi.

Saygı, “Dünya gençler barajını 40 salise gibi bir farkla kaçırdı. Burada daha fazla zamanımız var. Mayıs ortasına kadar bu derecenin geçerlilik süresi bulunuyor. Bu tarihe kadar o derecedeki başarıyı elde ederse, Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası’na katılma hakkını kazanacak. Bundan sonraki dönemde çalışmalarımız bu hedefler üzerine yoğunlaşacak ve dünya ile Avrupa gençler şampiyonalarına hazırlanarak iddialı bir şekilde devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Emre Onuş Avrupa Şampiyonası’nda kürsü hedefliyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir