1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. E-atıklar için büyük proje: ‘Dünya İçin Lazım’

E-atıklar için büyük proje: ‘Dünya İçin Lazım’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vodafone, WWF-Türkiye ve Habitat Derneği, çevresel farkındalığı artırmak ve e-atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek amacıyla “Dünya İçin Lazım” isimli bir proje başlattı. Bu proje, e-atıkların doğaya zarar vermeden dönüştürülmesini sağlarken, 81 ilde toplam 60 bin kişiye doğa eğitimi vererek sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmayı hedefliyor.

Önceki “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesiyle e-atık dönüşümünde önemli ilerlemeler kaydeden Vodafone, artık WWF-Türkiye ve Habitat Derneği işbirliğiyle yürütülen “Dünya İçin Lazım” projesiyle önümüzdeki bir yıl içerisinde 15 ton e-atık geri dönüştürmeyi planlıyor. Toplanan e-atıklar, 81 ilde bulunan 500 noktada 500 gönüllü eğitmen tarafından verilecek doğa eğitimlerinde kaynak olarak kullanılacak. Proje, doğa koruma, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularında toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, projenin tanıtımında, “E-atıklar, dünyada en hızlı artan atık türlerinden biri olarak 2050 yılında 120 milyon tona ulaşması bekleniyor. ‘Dünya İçin Lazım’ ile e-atıkları dönüştürüp doğayı korumayı, aynı zamanda 60 bin kişiye doğa eğitimi vererek bilinci artırmayı hedefliyoruz. Herkesi bu çevre hareketine katılmaya davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

ÇOCUKLARA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BİLİNCİ

Projeyle birlikte, WWF-Türkiye, 7-14 yaş arası çocuklara yönelik doğa koruma, sürdürülebilirlik, iklim değişikliği ve e-atık konularında özel eğitim içerikleri hazırladı. WWF-Türkiye Genel Müdürü Ömür Kula, “Çocukların doğayla olan bağı, hem bugünü hem de geleceği dönüştürme gücüne sahip. Eğitimlerimizin amacı, çocukları sadece bilgilendirmek değil, aynı zamanda düşünmeyi, tartışmayı ve çözüm üretmeyi teşvik eden bireyler haline getirmektir.” şeklinde konuştu.

Eğitimler, hem online hem de yüz yüze seçenekler ile ilkokul ve ortaokul öğrencilerine uygun olarak sunulacak. Öğrenciler, e-atıkların geri dönüşüm süreçlerini öğrenirken, sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları benimseyecek ve çevrelerinde dönüşüm yaratacak liderler olarak yetişecekler.

TOPLUMUN HER KESİMİNE DOKUNAN PROJE

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı H. Emre Koyuncu, projenin geniş kapsamına dikkat çekerek, “Çocuklardan ebeveynlere, öğretmenlerden gönüllülere kadar herkes bu hareketin parçası. 81 ilde gerçekleştireceğimiz eğitimler ile doğayla güçlü bir bağ kurmayı hedefliyoruz. 20 proje elçisi çocuk ve gönüllü eğitmenlerimizle bu etkiyi genişleteceğiz.” ifadesini kullandı.

Proje, Vodafone bayileri aracılığıyla ve ücretsiz kargo ile e-atık toplama sürecini başlatarak herkesi katılım göstermeye davet ediyor. Geri dönüşüm işlemleri ise Ouno firması tarafından gerçekleştirilecek. Vodafone müşterileri, Yanımda uygulaması veya mağazalarda yer alan QR kodlar aracılığıyla e-atık teslimi yapabilir. Ayrıca katılımcılara, 5 gün geçerli 5 GB mobil internet hediye edilecek ve e-atıkların bağışlandığı çocuklara doğa eğitimi için bağış kartı gönderilecektir.

DOĞA İÇİN BİRLİKTE ADIM

“Dünya İçin Lazım” projesi, e-atıkların geri dönüşümünün ö

E-atıklar için büyük proje: ‘Dünya İçin Lazım’
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir