Yayman, yaptığı açıklamada, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nun dijital platformların hukuksal ve yönetsel kadro içerisine alınması amacıyla yürütülen çalışmalara dikkat çekti.
Türkiye’deki telif yasasının günümüz koşullarına yanıt veremediğine vurgu yapan Yayman, bu bağlamda yürüttükleri çalışmalarda sona yaklaştıklarını ifade etti.
Reform gerekliliğine işaret eden Yayman, mevcut yasada büyük bir değişim isteği olduğunu belirtti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer ilgili paydaşlarla yaptıkları görüşmeler sonrasında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nun “dijital telif” üzerine düzenlediği toplantılarda ortak bir akıl oluşturduklarını vurgulayan Yayman, bu taslak metin üzerinde çalışmaların devam ettiğini aktardı.
“POZİTİF GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ”
Yayman, “Uzun bir süredir bu konu üzerinde çalışıyoruz. Tüm paydaşlarımızın katkısıyla bir taslak metin oluşturuldu. Son halini TBMM Genel Kurulu belirleyecek. Haziran ayının başlarında dijital telif konusundaki yasa teklifimizi Meclis Başkanlığı’na sunmayı planlıyoruz” dedi.
Dijital telifin önemine değinen Yayman, bu konu için ağ sağlayıcı Google ile olumlu görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve içerik üreticilerinin taleplerini karşılayacak bir düzenleme üzerinde çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Hüseyin Yayman, dijital telif konusundaki komisyonun geniş bir iş birliği içerisinde olduğunu, yasa tasarısı ile emek hırsızlığının önüne geçmeyi hedeflediklerini ve çağdaş bir düzenleme hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.