İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Haberler.com’un iş birliğiyle gerçekleştirilen “Geleceğin Medyası: Dijital Dönüşüm, Yapay Zekâ ve Türkiye Çalıştayı”, medya sektörünün dijital dönüşümünü irdelemek amacıyla akademisyenleri, sektör temsilcilerini ve medya profesyonellerini bir araya getirdi.
HABERLER.COM VE NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİYLE YAPAY ZEKA ÇALIŞTAYI
Çalıştayın açılış konuşmalarını İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Şahin Kalsın ve Haberler.com CEO’su Dr. Sümeyra Teymur yaptı. Bu konuşmalarda, dijital dönüşümün medya ekosistemine olan etkileri, yapay zekâ destekli içerik üretiminin önemi ve sektördeki değişen dinamikler detaylı bir şekilde ele alındı.
Çalıştayda düzenlenen oturumlarda, medya ile teknoloji entegrasyonunun sektörel ve akademik etkileri irdelendi. Dijital medyanın finansal sürdürülebilirliği üzerine gerçekleştirilen oturumda, geleneksel ve dijital medya girişimlerinin karşılaştırılması yapılarak, sektördeki ekonomik dinamikler incelendi. Ayrıca, medya hukuku ve dijital haklar konulu oturumda içerik üreticilerinin hakları ve mevcut yasal düzenlemelerin yeterliliği üzerine değerlendirmeler yapıldı.
YAPAY ZEKA DESTEKLİ İÇERİKLERİN MEDYAYA ETKİSİ KONUŞULDU
Yapay zekâ ve medya okuryazarlığı konulu oturumda, yapay zekâ destekli içerik üretiminin medya üzerindeki etkileri masaya yatırıldı. Ayrıca dijital okuryazarlık ve eğitim süreçlerinde medya araçlarının rolüne ilişkin tartışmalar gerçekleştirildi. İçerik üretimi ile dezenformasyon üzerine olan oturumda ise bilgi güvenliği, etik habercilik ilkeleri ve yapay zekâ destekli haber üretiminin sağladığı avantajlar ve riskler değerlendirildi.
Çalıştay, medya sektörünün geleceğine dair değerlendirmelerin yapıldığı kapanış konuşmalarıyla son buldu. Katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edilerek, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin medya sektörüne yönelik akademik ve sektörel iş birliklerini sürdüreceği ifade edildi. Ayrıca, çalıştay raporunun önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.