1. Haberler
  2. Dünya
  3. Cenevre’de Kıbrıs Konferansı Başladı, Tar taraflar Bir Araya Geldi!

Cenevre’de Kıbrıs Konferansı Başladı, Tar taraflar Bir Araya Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün Cenevre’de başlayan toplantı, Kıbrıs meselesinin geleceği hakkında bir yol haritası belirlemek amacıyla gerçekleştirildi. Bu önemli görüşme, Kıbrıs Türk ve Rum taraflarının yanı sıra garantör ülkeler olan Türkiye, Yunanistan ve Birleşik Krallık temsilcilerini de kapsadı.

BM Cenevre Ofisi’nde yapılan toplantı, tüm tarafların katılımıyla genişletilmiş formatta TSİ 13.30’da başladı ve 16.30’da sona erdi.

Toplantı öncesinde, katılımcılara “aile fotoğrafı” çektirildi ve açılış konuşması Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından yapıldı. Heyet başkanları da söz aldı.

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Kuzey Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Stephen Doughty ve beraberindeki heyetler toplantıya katıldılar.

Toplantı, Guterres’in heyetler için düzenlediği akşam yemeği ile başlamıştı.

Bu sabah Guterres, heyetlerle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, toplantının ardından basın toplantısı düzenleyecek.

*Haberin fotoğrafı İHA tarafından servis edilmiştir

Cenevre’de Kıbrıs Konferansı Başladı, Tar taraflar Bir Araya Geldi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir