1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çanakkale’de Otoyol Projesi Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Çanakkale’de Otoyol Projesi Temel Atma Töreni Gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Kınalı-Malkara Otoyolu Projesi’nin temeli atıldı. Bu anlamlı törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da katılım sağladı.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NDEN YAKLAŞIK 7 MİLYON ARAÇ GEÇTİ

Bakan Uraloğlu, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıldönümünde Cumhuriyet tarihinin en büyük ulaştırma projelerinden biri olan Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü’nü açtıklarını hatırlattı. Uraloğlu, köprünün açılışından itibaren yaklaşık 7 milyon aracın geçiş yaptığını belirtti. Ayrıca, “Son 23 yıl içinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Yeni projelere de devam ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE’NİN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 218 MİLYAR LİRA YATIRIM

Uraloğlu, 2002 yılından bu yana ulaştırma ve altyapı bakanlığı olarak Çanakkale’nin ulaşım ile iletişim altyapısına yaklaşık 218 milyar lira yatırım yaptıklarını vurguladı. Yatırımların detaylarına değinen Uraloğlu, “Bölünmüş yol uzunluğunu 20 kilometreden 438 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 45 kilometreden 671 kilometreye çıkardık. Çanakkale’de daha önce hiç tünel yoktu, şimdi ise 16 bin 771 metre uzunluğunda 6 tünel inşa ettik. Assos ve Troya Tünelleri ile Kaz Dağları’ndaki zorlu virajları aşmayı kolaylaştırdık; ulaşım süresini 50 dakikadan 5 dakikaya indirdik,” dedi.

Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle Gelibolu-Eceabat Yolu bünyesinde inşa edilen Eceabat tünellerinin açılışını da hatırlatan Uraloğlu, “Gelibolu-Eceabat Yolu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’na hızlı ve güvenli bir erişim sağladı. Tüneller sayesinde bölgenin doğal, tarihi ve arkeolojik sit alanlarının korunmasını sağlarken mevcut güzergahı 900 metre kısalttık ve seyahat süresini 45 dakikadan 25 dakikaya düşürdük. Geçen yıl Bayramiç-Etili Çevre Yollarını açarak, ilçeler arasındaki ulaşım standardını artırdık. Sarıcaeli-Teknopark Farklı Seviyeli Kavşağı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Teknopark Yerleşkesine ve Sarıcaeli Köyü’ne hızlı ve yüksek standartlı erişim sağladık,” şeklinde ekledi.

Çanakkale’de Otoyol Projesi Temel Atma Töreni Gerçekleşti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir