Kasımpaşa’nın Teknik Direktörü Burak Yılmaz, futbolun sadece bir oyun olmadığını, aynı zamanda insanları birleştiren ve savaşları dahi sona erdirebilecek bir güç olduğunu vurguladı. Yılmaz, Türkiye’de futbolun ölüm kalım meselesi gibi görülmemesi gerektiğini dile getirdi.
39 yaşındaki çalıştırıcı, 2025 Ocak’tan bu yana lacivert-beyazlı takımın başında bulunuyor. Türk futbolunu, Süper Lig’deki rekabeti ve Kasımpaşa’nın hedeflerine ilişkin düşüncelerini paylaştı.
Burak Yılmaz, futbolculuk kariyerinde Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Hollanda ve Çin’de de forma giymiştir. Türk futbolundaki sorunlara yönelik bir soruya şu şekilde yanıt verdi:
“Futbol bir spor dalıdır. Her sezon sonunda bir takım şampiyon olur ve bunu kabullenmek zorundayız. Yurt dışında oynama fırsatım oldu ve orada futbolun bir kültür oluşturduğunu gördüm. Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak olan bir maça insanlar stadyuma saat 14.00’te giderken, orada bir etkinlik yaşanıyor. Maç sonrasında skor ne olursa olsun bu etkinlik sürüyor. Bizde ise maalesef futbolu yaşam veya ölüm meselesi gibi görüyoruz. Bunu değiştirmemiz lazım. Futbol, savaşları sona erdirebilen harika bir spor dalıdır. Eğer bu bakışı benimsersek, umuyorum ki daha ileriye gidebiliriz.”
“İKİ TAKIM ZİRVEDE KALMASI, LİGİN OYUN OLARAK GELİŞMEDİĞİNİ GÖSTERİYOR”
Burak Yılmaz, Trendyol Süper Lig’de son iki sezondur şampiyonluk yarışının sadece iki takım arasında geçmesinin, ligde yeterince rekabet ve gelişim sağlanamadığını gösterdiğini ifade etti.
Yılmaz, Süper Lig’deki teknik direktör ve futbolcu kalitesine dikkat çekerek şunları ekledi:
“Gerçekten net bir şekilde 2 takım öne çıkmış durumda. Lige gelen yeni futbolcular ve teknik direktörler, Süper Lig’in değerini arttırıyor. Umarım daha çok izlenen ve Avrupa’da adımızı duyuran bir lig haline gelmeye devam ederiz. Daha az tartışma, hakem eleştirisi ve çatışma olursa, futbolun bir spor olduğunu hatırladıktan sonra lig daha keyifli olacak. Ben Süper Lig’de yalnızca 2 değil, 5 takımın rekabet içerisinde olmasını, Türkiye Kupası’nda Anadolu’nun daha fazla takımının final oynamasını temenni ediyorum. İki takımın zirvede kalması, maalesef ligde gelişme yaşanmadığını gösteriyor. Gelecek sezonlarda 3-5 takımın zirveye oynamasıyla gelişebiliriz.”
“BU SEZONA DAMGA VURAN OYUNCU OSIMHEN”
Burak Yılmaz, Galatasaray’ın Nijeryalı forveti Victor Osimhen’inPerformansıyla bu sezon Süper Lig’e damga vurduğunu belirtti.
Osimhen’in sarı-kırmızılı forma altında 24’ü Süper Lig’de olmak üzere toplamda 33 gol attığını kaydeden Yılmaz, “Gerçekten harika bir futbolcu. Galatasaray’a kazandıranları tebrik etmek gerekir. Kiralık da olsa, böyle bir oyuncunun takımda yer alması Türk futbolu için son derece önemli. Bu sezon Süper Lig’de damga vuran oyuncu kesinlikle Osimhen.” şeklinde konuştu.