1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Borsa’da Manipülasyon İddiasıyla 9 İlde Operasyon!

Borsa’da Manipülasyon İddiasıyla 9 İlde Operasyon!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Bürosu, Borsa İstanbul (BIST) Pay Piyasası’nda bazı sermaye piyasası araçlarının işlem hacmi ve hisse fiyatında olağan dışı dalgalanmaların tespit edilmesi üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

SOSYAL MEDYADA MANÜPİLASYON İDDİALARI

Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. (PRKAB) ile Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. (DOBUR) hisselerinde, “Hektor, Hektor As ve Borsa Dostlar Konağı” isimli sosyal medya hesapları üzerinden manipülasyon gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

9 İLDE GÜVENLİK OPERASYONU

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul, Antalya, Şanlıurfa, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun, Bursa ve Ankara dahil olmak üzere toplam 9 ilde 17 şüpheliye yönelik operasyonlar düzenlendi. Şüpheliler için “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve piyasa dolandırıcılığı” suçlamalarıyla gözaltı kararı alındı. Yakalama, arama ve el koyma işlemleri halen sürüyor.

Borsa’da Manipülasyon İddiasıyla 9 İlde Operasyon!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir