CUMHURBAŞKANLIĞI İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), basında yer alan bir iddiayı yalanladı. Açıklamada, “Bilkent Şehir Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği’ne giden bir kadın hastanın tedavisi, ‘evli olmadığı’ gerekçesiyle yapılmadı” ifadesinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
DMM’nin sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, bu konuda yanlış bilgilendirme yapıldığı vurgulandı. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi Polikliniği, 15-24 yaş aralığındaki evli olmayan gençlerin özel durumlarını göz önünde bulundurarak onlara uygun bir ortam sağlamayı hedeflemektedir. Bu poliklinik, aynı zamanda kadın sağlığı ile ilgili danışmanlık hizmeti de sunmaktadır. Açıklamaya göre, 24 yaşındaki bir kadın hasta, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’ne müracaat etti. İlk başvurusunda yaşının 25 üstü olduğu düşünülerek Jinekoloji Polikliniği’nden randevu aldı.
Hasta, hekimin gerekli muayenesin ardından tedavi planı yapıldıktan sonra, tekrar aynı bölümdeki Gençlik Merkezi Polikliniği’ne yönlendirilmiştir. Burada, 25 yaşından küçük olması nedeniyle tedavisinin bu merkezde gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edilmiştir. DMM, tedavi süreçleri kapsamında hastalardan evlilik cüzdanı talep edilmesi gibi bir uygulamanın kesinlikle olmadığını da belirtti. Ayrıca, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.