Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Hakan Daltaban, Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında RAMS Başakşehir’e karşı aldıkları 2-0’lık mağlubiyetin ardından camiadan ve taraftarlardan özür diledi.
Tüpraş Stadı’nda gerçekleşen karşılaşmanın akabinde basın mensuplarına açıklama yapan Daltaban, “Burada çok daha olumlu konuları konuşmak için bulunmayı isterdim. Öncelikle maçın hakemine ve rakibimiz Başakşehir’e tebriklerimi iletiyorum. Ne yazık ki, taraftarlarımızdan yönetim kurulu adına özür dilemek durumundayım. Bugüne kadar bu tribünlerde yaşadığımız sıkıntıların, bugünkü maçta taraftarımız tarafından yaşandığını gördük. Bir yönetim kurulu üyesi olarak bu durumu ifade etmek zorundayım. Çok üzgünüz. Bu dönemi maalesef mevcut kadro ve anlayışla geçirmek zorundayız. Hepinizin dinlediği gibi, başkanımız önümüzdeki dönemlere dair bazı planlarını aktardı. Mevcut dönemi tamamlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Çok üzücü ve beklenmedik bir durumla karşı karşıyayız. Taraftarlarımızdan ve camiamızdan özür dilemekten başka elimizde bir seçenek yok.” şeklinde konuştu.
“BU SENEYİ KAPATMAK ZORUNDAYIZ”
Kendisi de siyah-beyazlı tribünlerden gelen Hakan Daltaban, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Bu seneyi kapatmak zorundayız. Bu süreçte arkadaşlarımıza Beşiktaş formasının değerini, anlayışını ve armanın anlamını anlatmakla geçiyoruz. Bu anlatımı sürdürmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki seneden itibaren her şeyin hesabını daha net bir biçimde verebileceğimiz bir duruma geleceğiz. Ancak ben de bir tribün ferdi olarak, herkesin hissettiklerini biliyorum. Onlarla aynı duyguları taşıyorum. Şu anki tek hedefimiz ligin üçüncülüğünü elde etmek. Bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Keşke daha iyi bir tablo ile karşınıza çıkabilseydim. Beşiktaş camiasından mahcubiyetimizle özür diliyoruz. Mazeret yok, hakemle ilgili söyleyebileceğimiz bir şey yok. Rakibimizin sportmenliği hakkında da bir şey söyleyemiyoruz.”
“ÖZÜR DİLEMEKTEN BAŞKA YAPABİLECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK”
Futbolcularına “Beşiktaşlılık ruhunu” aşılamaya çalıştıklarını belirten Daltaban, “Beşiktaşlılık ruhunun ne anlama geldiğini anlatmaya çabalıyoruz. Görünüşe göre bunu tam anlamıyla başaramadık. Camiamızdan özür dilemekten başka yapabileceğimiz hiçbir şey yok. İyi günlerde sizinleyiz, kötü günlerde de yanınızda olma yükümlülüğümüz var. Bu seneyi böyle kapatacağız. Önümüzdeki sezonda çok daha güzel projeler ve planlarla karşınıza çıkacağız. Beşiktaşlılık ruhunu, arma ruhunu ve her maçta aynı mücadeleyi görme gayesini yansıtırken kimsenin kuşkusu olmasın.” ifadelerini kullandı.