Bakırköy’deki özel bir hastanenin otoparkında silahlı saldırıya uğrayan Osman Beşe (41), ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
DHA’nın haberine göre, Beşe’nin yanında bulunan refakatçi Hasan Ö., saldırgana karşı ateş açtı ve bu nedenle gözaltına alındı.
Hasan Ö., adliyeye sevk edilerek tutuklanırken, saldırı anını izleyen güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Polis, saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
REFAKATÇİSİ SİLAHLA KARŞILIK VERDİ
Olay, 18 Haziran günü saat 17.00 civarında özel hastanenin otoparkında gerçekleşti. Osman Beşe, hastanede tedavi gördüğü sırada bahçeye çıktığı esnada, arkasından yaklaşan bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı.
Vücudunun 9 yerinden yaralanan Beşe, hastaneye kaldırıldı fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı. Saldırgan olay yerinden kaçarken, Beşe’nin refakatçisi Hasan Ö., silahla karşılık vererek müdahalede bulundu ve bu nedenle gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Hasan Ö., ‘Basit yaralamaya teşebbüs’ ve ‘Ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçlamalarıyla tutuklandı. Polis ekipleri, saldırgan ve beraberindeki kişilerin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.
15 MİLYON DOLAR İSTENDİĞİ İDDİASI
Diğer yandan, annesinden kalan 90 milyon dolarlık miras davası süren Osman Beşe’nin, ‘Daltonlar’ adlı organize suç örgütünün hedefi olduğu ileri sürülüyor. Yurt dışı kaynaklı numaralardan kendisine ulaşan Beşe’nin, mirasından 15 milyon dolar istendiği ve bu isteği geri çevirmesi üzerine tehdit edildiği belirtiliyor.