Artvin ilinde meydana gelen yoğun kar yağışı sebebiyle Ardanuç, Yusufeli ve Şavşat ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Kar yağışı Artvin’de hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, Meteoroloji İl Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda, özellikle Ardanuç, Yusufeli ve Şavşat’ta yoğun kar yağışı ve buzlanma durumları için gerekli tedbirler alındı.
Artvin Valiliği tarafından yapılan duyuruda, Ardanuç, Yusufeli ve Şavşat’taki ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinin 26 Kasım Salı günü eğitime kapalı olacağı bildirildi. Bu kararın, olası ulaşım sorunları ve öğrencilerin güvenliğini sağlama amacıyla alındığı belirtildi.
Öte yandan, söz konusu ilçelerde kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.
Yetkililer, vatandaşların zorunlu olmadıkça araçlarıyla çıkmamaları ve karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına destek olmaları konusunda uyarılarda bulundu. – ARTVİN