Trendyol Süper Lig takımlarından Eyüpspor’un teknik direktörü Arda Turan, Shakhtar Donetsk ile anlaşıldığını duyurdu. Bu gelişme, futbol camiasında heyecan yarattı.
Arda Turan’ın sezon sona erdikten sonra, ekibinden birkaç kişiyle birlikte Shakhtar Donetsk ile sözleşme imzalaması bekleniyor. Bu, Turan’ın kariyerinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Ukrayna’nın önde gelen takımlarından Shakhtar Donetsk, 38 yaşındaki teknik direktöre yıllık 2 milyon Euro net maaş teklif edeceği öğrenildi. Bu rakam, Turan’ın yeni görevindeki önemi açısından dikkat çekiyor.
Bu sezon Eyüpspor, Süper Lig’de 35 maçta 14 galibiyet elde ederken, 8 maçta berabere kaldı ve 13 maçta mağlup oldu. 2023 yılının başlarında takımın başına geçen Arda Turan, İstanbul temsilcisinde 83 maçı yönetti ve 1.76 puan ortalamasıyla dikkat çekti.
“ANLAŞMA GELECEK SEZON GEÇERLİ OLACAK”
Bu önemli gelişmeyi paylaşan HT Spor muhabiri Çağatay Çelik, “Bu anlaşma gelecek sezondan itibaren geçerli olacak. Bu ayın başında Arda Turan’a birçok ülkeden teklif vardı. Ukrayna ekibinin özellikle bir ilgisi olduğu bilgisini paylaşalım. Yıllık 2 milyon € ücret karşılığında anlaşma sağlandı.” dedi.