Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde dikkat çekici bir hırsızlık olayı yaşandı. 30 Mart tarihinde, kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs, bir iş yerinin önündeki köpek kulübesinin kapı kilidini kırarak, Türkiye genelinde sadece 30, Ankara’da ise yalnızca 2 tane bulunan Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) sertifikalı İngiliz Bull Terrier cinsi ‘Anapolis’ isimli köpeği çaldı.
‘TÜRKİYE YAVRU ŞAMPİYONLUĞU’ VARMIŞ
DHA’nın haberine göre, bu köpek KIF 2024 Ankara Kupası Şampiyonası’nda Türkiye Yavru Şampiyonu unvanını kazanmış ve 10 bin avro değerinde olduğu ifade edilmiştir. Köpeğin sahibi, hırsızlık olayıyla ilgili şikayette bulununca, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri derhal harekete geçti ve güvenlik kameralarından şüpheliyi tespit etti.
ŞÜPHELİ OPERASYONLA YAKALANDI
Belirlenen adrese düzenlenen operasyon sonucunda şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelinin saklandığı barakanın gizli bir bölmesinde köpek de ele geçirilerek, sahibine teslim edildi.
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.