ANNE YÜKSEL'İN ÇELİŞKİLERİ (YALANLARI)

Tolga DEMİR tolga-bilgisayar@hotmail.com

Anne Yükselin Çelişkileri (yalanları)

1- Anne Yüksel Güran sabah kardeşim Saliha’yı bir kere aradım elbiseleri yıkamaya getireyim ve birde misafirlerinin gelip gelmediklerini sormak için aradım diyor. İyi de Yüksel Güran siz eltiniz Hediye’yi de elbise için aramıştınız. Saliha kaya size hayır mı dedi ki akabinde Hediye Güran’ı arıyorsunuz.

2- Anne Yüksel Güran ben Saliha’yı sadece bir kez aradım oda evlerine misafirliğe gideceğimi haber vermek için. Oysa daha önce elbiseleri yıkamak için demişti.

3- Anne Yüksel Güran bizim çamaşır makinemiz bozuk çalışmıyor diyor, Hediye Güran ise çamaşır makineleri iyi yıkamıyor diyor hangisi doğru. Hediye Güran’ın size gelmesi için uydurulan bir bahane olabilir mi?

4- Anne Yüksel diyor ki, ben Saliha’nın evindeyken telefonumu evde bırakmıştım çocuklar benim numaramdan Saliha’yı aradılar anne gel biz acıkmışız bize yemek yap dediler.

5- Anne Yüksel Güran ben kız kardeşim Saliha’nın evinde kahve içerken küçük oğlum Ferhat geldi Enes demiş ki anne gelsin biz acıkmışız bize yemek hazırlasın dedi. Hangisi doğru telefon mu açtılar yoksa küçük oğlunuz Ferhat mı geldi?  

6- Anne Yüksel diyor ki ben evde iş yapıyordum çocuklar dediler ki anne biz acıktık bende onlara ne istiyorsanız söyleyin size onu yapayım. Onlarda patates kızartması istediler bende yaptım diyor. 

7- Narin normalde saat 13,00 da kura gitmesi gerekiyor ama Narin geç kaldım kaldı diye gitmek istemeyince anne Yüksel Güran ısrarla Narin’i kursa git saat 4 bitiyor daha çok var diyor ama sonra tam tersini yani ben kızım sıcaktır gitme dedim Narin gitmek istedi diye değiştiriyor.

8- Anne Yüksel Güran Narin kurstan sonra Hüseyin amcalara gitmek için benden izin aldı ben izin verince de çok sevindi havalara zıpladı çünkü onları iki aydır görmediği için güya Narin kuzenlerimi çok özlemişim demiş. Oysa daha akşam ordalardı. Dolayısıyla ortada özlem falan yok yalanına inanılması için yersiz detay.

9- Anne Yüksel Güran Narin dedi ki ben evde çok sıkılmışım kurstan sonra amcamlara gideyim diye benden izin istedi. Oysa daha önce onlar tatilde oldukları için kızları çok özlemişim demişti.

10- Narin güya annesinden kurstan sonra Hüseyin amcalara gitmek için izin istemiş. Narin’in kurstan sonra değil önce Hüseyin amcasının evine uğraması bunun yalan olduğu ortaya çıkıyor.

11- Anne Yüksel Güran ilk başta muhabirlere yaptığı röportajda ben Narin’e kurstan sonra eve gelme Maşallah’nın evine gel bende orada olacağım dedim ama sonra bundan hiç bahsetmedi daha sonra ki beyanlarında ise o gidince biz uyuduk dedi.

12- Anne Yüksel Güran saat 13,30 narin kursa gitmek için evden çıktıktan sonra ben Narin’i bir daha hiç görmedim diyor oysa Narin evin yanına kadar yürüdüğü kamera kaydından görebiliyoruz. Kuzenleri Mina-Kevser- Narin’in eve gideceğini gizli ve serin bir yer olduğunu orada dinleneceğini söylediğine şahitler.

13- Hediye Güran evime iki defa geldi diyor, oysa hediyenin kızı sultan Ecrin annem bir defa evden çıktı ve uzun bir süre sonra geldi demesinden Hediye’nin evlerine iki değil bir defa gittiği ortaya çıkıyor.

14- Anne Yüksel Güran Hediye bize geldiğinde Enes uyuyordu diyor, oysa Enes o saate uyuyamaz çünkü cinayet saati.

15- Hediye bize saat 15,00 sıralarında geldi biz o saate uyuyorduk yarım saat sonra tekrar geldi diyor. Aslında bu tek başına bir itiraftır ve Narinin tam olarak saat kaçta öldürüldüğünün bariz itirafıdır.  Yani Narinin kamera görüntülerinde 15,15 de eve geldiğini ve gelir gelmez de hemen öldürüldüğüne göre güya iki defa geldi dersek Narin’in öldürüldüğü dakikalarda Hediye Güran’ın evimizde olmadığını yuttururuz diye düşündüler.

16- Anne Yüksel Güran ilk etapta eltisi Hediye’nin saat 15,15 de evlerinde olduğunu söylüyor Daha sonra ise eltisinin evlerine saat 16,00 da geldiğini söylüyor bu çelişki kendisine sorulunca her iki ifademde saatleri yanlış söylemiş olabileceğini belirtiyor. Yalanı yalanla kapatamazsınız.

17- Anne Yüksel hediye bize ilk evimize gelip gittiğinde dinamoyu açıyor depo dolana kadar bekliyor tekrar geliyor yani ikinci defa bize gelişi deponun dolma süresi kadardır deyip yalanına inanılması için yersiz detay veriyor.

18- Anne Yüksel Güran Narin’in boynunda beslemesi vardı diyor. O küçük çantaya hem besleme hem de etek eşarp Elifba’yı mı koydu? oysa Narin kurstan çaktığı arkadaşlarına çok aç olduğunu söylüyor. 8 yaşındaki kız acıkmış eve geliyor olanlara bak kızı açken öldürüyorlar.

19- Anne Yüksel Güran Maşallah Güran’ın evine ilk etapta oğlu Muhammed’i Narin’i çağırması için gönderdiğini söylüyor oysa Maşallah Güran verdiği ifadede bunu yalanlıyor. Muhammed’in hiç evlerine gelmediğini söylüyor.

20- Anne Yüksel Güran Maşallah Güran’a Narin size gelecekti diye sordum diyor. Oysa Maşallah bana Narin’in eve gelmediğini kayıp nerede olduğunu bilip bilmediğimi sordu diyor. Yani Narin’in kurstan sonra Maşallah’ Güran’a gitmek için izin istediği bütün bunların astı astarı yok hepsi kurmaca tepeye çıkıp bağırıp gövde gösterisi yapıyor Narin kayıp güya bizde yeni öğrendik izlenimi veriyor.

21- Anne Yüksel, Maşallah Güran’ın liseye giden kızı Birsen Güran’ın narin evimize 5,40 da geldi demesinden de bunun ortak üst akılla alınan bir karar olduğunu anlayabiliyoruz.

22- Anne Yüksel muhabirlere ilk etapta ben narine dedim ki sen kurstan çıktığın zaman Maşallah Güran’ın evine gel bizde orada olacağız dedim. 

23- Anne Yüksel bu başörtüden dolayı ben Narin’in evden çıkarken görmedim demesinin sebebi de bu olsa gerek.

24- Anne Yüksel Güran hemşirelerden jandarma benden gizli kan istiyor deyip koynundan şırınga çıkarıp kan doldurup eve gitmesi. Sonrasında askerlerin bunu öğrenip anne Yüksel’den önce kan dolu şırıngayı almaları ve sonra tutanağın tutulması, sekiz yaşında kızı kaybolan bir annenin bu ahlak dışı ve aynı zamanda gizemli davranışın sebebi acaba Narin’in bir yerlere bulaşan kanın üzerine döküp kapatacak mıydı? Bu kadın bunu kendiliğinden biliyor olamaz. Yine bir üst akılın varlığı ortaya çıkıyor. 


25- Kendisini ziyaret eden misafirin Narin karanlıkta kalmasın demesinin atmosferine kapılıp, ne olur benim kızıma göstermeyin kızım biliyor dayanamıyor diyor Narin ne biliyordu da bu öldürülmesine sebep oldu acaba?

26- Anne Yüksel ben daha önce bizden şüphelenir diye söylemedim ilk defa söylüyorum o akşam ben dama yatak sermeye çıktığımda Enes kuzenleriyle köpeğe zarar veriyorlardı bende dedim ki Enes yapmayın günahtır. İyi de senin dediğin saat 7 civarı oysa narin 3,20 civarında öldürüldü. Hem ne alaka kim sizden şüphelenir komşunuzun kızı değil sizin kızınız kayıp neyi gizliyorsunuz. Suçlu psikolojisi

27- Anne Yüksel başka zamanda bu olayı anlatırken güya Enes’in iki arkadaşıyla birlikte sigara içiyor diye kendilerine kızmış köpeğe zarar verdiğinden hiç bahsetmiyor.

28- Saat 7 de Muhammed’e Narin’i çağır dedim diyor. Oysa  Enes ise ifadesinde annem bana Narin nerede Narin’i çağır dedi diyor.

29- Salim i neden Narinin öldürüldüğü saate üç defa aradın sorusuna bir defa yanlışlıkla aradım diğer iki aramalardan da haberim yok diyor. Telefonun başkası kullanıyor mu sorusuna da hayır diyor. Tesadüfe bak narinin öldürüldüğü saate yanlışlıkla arıyor, ben buna inanmadım.

30- Narinin öldürülme esnasında DNA kalmış şüphesiyle halıyı kaldırmış olabilir mi? Güya kız kardeşi bu kirlenmiş diye kaldırdı diyor. Sizin kızınız kaybolmuş siz kızınızı unutup kirlenen halının derdine mi düştünüz?

31- Anne Yüksel Jandarmaya ifade verirken ilk etapta ben o gün Salim’i hiç görmedim diyor. Dışarı çıkıp üst akıldan aldığı direktifle tekrar içeri giriyor benim aklım başımda değil şimdi hatırladım Salim’i Hüseyin amcasıyla otururken gördüm diyor. 

32- Anne Yüksel Güran Saat 3,20 civarlarında Salim’i görmemesi imkansız ama her ne hikmetse görmediğini iddia ediyor. Bakalım daha ne kadar direnecekler veya üst akıldan itiraf izni gelecek.

33- Anne Yüksel Güran sabah balkonu yıkadığını söylüyor aynı zamanda akşamda balkonu yıkarken Salim’i gördüğünü söylüyor. Yüksel Güran her gün balkonu iki defa mı yıkıyor yoksa o güne mi özel temizlik gerekti.

34- Daha Narin kayıpken anne Yüksel yine her zaman olduğu gibi yapmacık bir şekilde güya feryat ediyor diyor ki. Ablanın bir mezarı var Narin’imin bir mezarı bile yok. İyi de siz kızınızın öldüğünü nerden biliyorsunuz diyeceğim ama bildiğinizi bildiğimizi biliyorsunuz zaten.

35- Anne Yüksel Güran’ın saat 3,15 civarında Enes uyuyor diyor. Enes uyuyordum diyor. Ağa bey Baran ise Enes iki arkadaşıyla tepede oturuyordu diyor bunu iki arkadaşı da teyit etti dedi. Hangisi yalan? yoksa ikisi de mi?

36- Anne Yükselin Güran muhabirlere olay gününü anlatırken olay akşamı Maşallah’a 5 defa Narin’i soruyor. İlk küçük oğlunu gönderiyor Narin’i al gel yemek yiyelim, çocuk gidip gelip anne Yüksel Güran’a Narin orada yok dediği gibi aynı zamanda hiç gitmemiş oraya diyor. 

37- Anne Yüksel Güran tepeye çıkıyor oradan Maşallah’a sesleniyor Narin orada mı diye olumsuz cevap aldığını iddia ediyor.

38-Anne Yüksel Güran Maşallahın evine bizzat kendisi gidip Narini soruyor yine Narin burada değil ve bugün Narin bize hiç gelmedi diyor.

39- Anne Yüksel Güran köyün içinde narini ararken Maşallahı burada görüyor tekrar Narin’i soruyor yine olumsuz cevap aldığını beyan ediyor.

40- Anne Yüksel Güran eve gidip tekrar köyün içine geldiğinde Maşallah bu defa kendisine Narin saat 5 veya 5,30 da evlerine gelip Hatice ve Fatma’yı sorduğunu söylüyor. Kapıyı liseye giden kızı Birsen açıyor. Birsen de Narin’e kızlar burada değil ninelerine gittiklerini söylüyor. Bunun üzerine Narin eve girmeden gidiyor ama hangi tarafa gittiğini de görmüyorlar diyor. Yine yersiz detay veriyor. 

41- Anne Yüksel İsa kaya’nın kendisine ben Narin’i saat 6’da köyün içinde çeşmenin orda gördüm dedikten sonra biraz gevşedim diyor. Bununda organize bir yalan olduğunu ortaya çıktı.
42- Anne Yüksel Güran olay günü 21.08.2024 eşi arifle üç defa telefonda konuştuğu gözüküyor. 17,42 19,25 ve 19,28 bunun detayı kendisine sorulduğunda 17,42 yi hatırlamadığını 19,25 de Enes yemeğe yetişip yetişmeyeceğini sormak için aradı, eşim Arif’i komşulardan biri Narin’in kaybolduğunu söylemiş oda beni arayıp Narin nerede diye sordu. Üç dakika önce yemek için babayı arıyorlar üç dakika içinde ne ara bütün köy duydu da bunun üzerine komşu baba Arifi arıyor. Bu kocaman çelişkiye bakar mısınız? Oysa Enes ifadesinde annem bana Narin’i sorduğunda akşam ezanı okunuyordu o gün akşam ezanı ise 19,11 de okuduğuna göre Narin kayıpken Enes nasıl olurda baba Arifi 19,25 de yemek için arayabiliyor?

43- Narin beslemesine etek ve eşarp koymuş dedi yok artık bu kadarında fazla.

44- Anne Yüksel benim çocuklarım erkek oldukları için ben kızımı evde bunlarla yalnız  bırakmazdım her zaman belki 100 kez maşallaha bıraktığım oldu diyor. Hayırdır çocuklarına neden güvenmiyorsunuz ki daha bu konuda bir şey mi gördün?

45- Anne Yüksel Narin hiç eve uğramadığını inandırmak için o kadar gözü dönmüş olacak ki ELİFBA’yın bile gömülmesine göz yumuyor. 

46- Anne Yüksel Güran diyor ki yemek yedikten sonra Narin televizyonun tozunu alıyordu ben koltukta uzanıyordum. Narin dedik ki ben kursa gideceğim bende hava sıcak gitme dedim, oysa kendisi zorla gönderiyor. 

47- Anne Yüksel Güran bir tv programında asılsız ihbarlardan bulunup devleti meşgul etmeyin demişti oysa daha sonra ortaya çıktı ki bütün bu asılsız ihbarları organize bir şekilde kendileri yapıyorlardı.

48- Anne Yüksel Güran 19,31 ve 19,34 olmak üzere Hediye Güran’ı ilki Narin orda mı diye sordum yok dediğinde ise kızı Ecrin Yasemin’in evine bir baksın bakalım Narin orda mı diye. İkinci aradığında Narinin orda olmadığını söylediğini belirtiyor. Oysa Hediye Güran verdiği ifadesinde kızım Ecrin daha gelmeden Yüksel Güran tekrar aradı diyor. Zaten üç dakikada nasıl gidip bakıp geri gelecek ki? Bundan kurmaca bir senaryo olduğu bariz ortada.

49- Anne Yüksel Güran olaydan sonra bütün aramaları ve mesajları sildiği veya sildirdiği halde ben silmedim haberim yok diyor.

50- Anne Yüksel Güran kızının gözleri önünde öldürüldüğünü bildi halde ben hiçbir şey bilmiyorum Cumhurbaşkanına ve bütün Türkiye’ye seslenip yardım istiyordu.


Son Baba Arif diyor ki bir anne nasıl evladına kıyar veya kıyılmasına göz yumar be yine aynı şekilde bir abi nasıl kardeşine kıyar böyle bir dünya var mı ya!!! Bir insan nasıl karısına güvenmez ben bu insanla 20 yıldan fazladır ben bu insanla yaşadım hepiniz göreceksiniz eşim suçsuzdur. GÖRECEĞİZ BAKALIM

Biz hangi çağda yaşıyoruz diyor. Biz insanlığın bittiği, öz değerlerin artık değersizleştiği, menfaatın olmadığı hiç bir yere uğramadığımız, aldatmanın normal karşılandığı, her türlü kötülük kendi çocuğu öldürmek gibi moda haline geldiği bir çağda yaşıyoruz. 
Arif baba saf mısın yoksa bizi mi yiyorsun anlayamadık…
- Anne Yüksel hanımın söylediği tek doğru bilgide şuydu; Kızım çok akıllıdır çok tanımadığı birinin yanına gitmez yabancı biriyle konuşmaz ancak tanıdık biriyle gider. Narin’i amcası götürüp mevzuata teslim etti hemde annesinin bilgi dahilinde… Burdan bütün çocuklara sesleniyorum size yabancılardan değil tanıdıklardan zarar gelir olurda bir tanıdık görürseniz bir yabancıya sığının ben bunu tanıyorum bana zarar verebilir deyip kolluk kuvvetlerini aramasını isteyin.