Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Onur Aksoy, İyileşme Burada Başlar programında tamamlayıcı ve geleneksel tıp yöntemlerini ele aldı. Akupunktur tedavisinin vücut üzerindeki etkileri hakkında ilgi çekici bilgiler sundu.
“TIP BİRBİRİYLE BAĞLIDIR, DOĞU VE BATI AYRILMAMALIDIR”
Dr. Onur Aksoy, tıbbın tek bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Tıp bir bütündür, doğu ve batı olarak ayrılmamalıdır” şeklinde konuştu. Bilimsel yöntemlerle desteklendiği takdirde akupunkturun önemli bir tedavi seçeneği olduğunu vurguladı.
“AKUPUNKTUR NOKTALARIYLA TÜM VÜCUT TEDAVİ EDİLEBİLİR”
Aksoy, kulaklardaki akupunktur noktalarının tüm vücut üzerinde etkili olduğunu belirtirken, “Kulaklarımızda ters dönmüş bir cenin var” yorumunu yaptı. Bu noktalar aracılığıyla toksinlerin atılımının hızlandığını da ekledi.
“AKUPUNKTUR TEDAVİSİYLE KULAK ÇINLAMASI TAMAMEN İYİLEŞEBİLİR”
Kulak çınlamasının akupunktur tedavisi ile tedavi edilebileceğini dile getiren Aksoy, “Diş çene kompleksindeki problemler kulak çınlaması ile ilişkilidir” dedi. Akupunktur yöntemi ile kulak çınlamasının tamamen yok olabileceğini belirterek, bu süreçte egzersiz ve su tüketiminin önemine de dikkat çekti.
