Pentagon Sözcüsü Sean Parnell, ABD’nin Suriye’deki asker sayısının önümüzdeki aylarda 1000’in altına çekileceğini duyurdu. Bu, Suriye’den çekilmeye hazırlanan ABD Ordusu’na yönelik önemli bir gelişmeyi işaret ediyor.
Parnell’in yazılı açıklamasında, Irak ve Suriye’deki DEAŞ’la mücadele çerçevesinde son bir yıl içinde Uluslararası Koalisyon tarafından gerçekleştirilen hava operasyonlarına da dikkat çekildi.
ABD ASKERLERİ BAZI NOKTALARDAN ÇEKİLDİ
Son günlerde, ABD askerleri Haseke il merkezi ile Deyrizor ilinin Koniko ve Ömer gaz sahaları çevresindeki üç küçük askeri noktayı boşalttı. Bu noktalar, ana üslerine geri çekilerek kontrol altında tutuldu.
Haseke’deki birlikler, bölgedeki Rümeylan ilçesinde daha büyük bir üssü hedef alırken, Deyrizor’daki askerler de Koniko gaz sahasındaki üsse intikal etti.
21 NOKTADA VARLIK GÖSTERİYOR
Ekim 2019’daki Barış Pınarı Harekatı’ndan bu yana ABD, operasyon bölgesindeki birçok üssünü terk ederek petrol ve gaz sahalarına odaklanmış durumda.
Şu anda ABD güçleri, Fırat’ın doğusundaki Haseke, Rakka ve Deyrizor illeri ile Halep iline bağlı Aynularab (Kobani) ilçesinde toplamda 21 askeri üs ve noktada faaliyet göstermektedir. Ancak belirtmek gerekir ki, bu bölgeler terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolü altındadır.