1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD, İran Nükleer Tesislerini Hedef Aldı!

ABD, İran Nükleer Tesislerini Hedef Aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ile İran arasındaki çatışmalar 10. gününe girdi ve iki taraf da karşılıklı saldırılara devam ediyor. ABD’nin bu duruma nasıl tepki vereceği ise büyük bir merak konusu iken, ülke geç saatlerde sahneye çıkma kararı aldı.

ABD, İRAN’A HİSSETMEDE BULUNDU

ABD ordusu, İran’ın Fordo, Natanz ve İsfahan’da bulunan nükleer tesislerine hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu müdahale, ABD’nin bölgedeki savaşa resmen dahil olmasından ötürü endişelerin artmasına yol açtı. Açıklamalar ardı ardına gelmeye başladı.

RUBİO: İRAN İLE DİPLOMASİYE AÇIKYIZ

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, yaptığı açıklamada İran ile müzakere etmeye hazır olduklarını vurguladı. Rubio, “Bu bir İran’a karşı savaş değil. İran ile görüşmeye açığız. Bugün dünya, 24 saat öncesine göre daha güvenli ve stabil bir ortamda. Eğer İran yanıt verirse, bu şimdiye dek aldığı en büyük yanlış kararlardan biri olur.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Ayrıntılar geliyor…

ABD, İran Nükleer Tesislerini Hedef Aldı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir