A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar Ligi A/B play-off turu rövanş maçında Macaristan ile karşılaştı. Puskas Arena’da gerçekleştirilen bu önemli mücadelede Ay-Yıldızlı ekibimiz 3-0’lık galibiyet elde etti.
Goller, 37. dakikada penaltıdan Hakan Çalhanoğlu, 39. dakikada Arda Güler ve 90. dakikada Abdülkerim Bardakcı’dan geldi.
MİLLİLER, A LİGİ’NDE!
Bu sonuçla birlikte A Milli Takım, İstanbul’da 3-1 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda da 3-0’lık galibiyet alarak toplamda 6-1’lik skorla UEFA Uluslar Ligi’nde A Ligi’ne yükselmeyi başardı!
Ay-Yıldızlı ekip, tarihindeki ilk A Ligi mücadelesine adım atıyor.
OĞUZ AYDIN’DAN 2 MAÇTA 3 ASİST!
A Milli Takım’da Oğuz Aydın, Macaristan karşısındaki etkileyici performansı ile dikkatleri üzerine çekti. İstanbul’daki maçta 2 asist yapmayı başaran Oğuz, deplasmanda oynanan mücadelede de 1 asist ekleyerek iki maçta toplamda 3 asist gerçekleştirerek milli takım kariyerine harika bir başlangıç yaptı.
ARDA GÜLER’DEN SZOBOSZLAI’YE “SUS”
ZWAYER’DEN 9. DAKİKADA ORUÇ ARASI
Mücadelenin 9. dakikasında orta alanda yaşanan bir pozisyon sonrası Alman hakem Felix Zwayer, futbolcuların oruçlarını açabilmesi için oyunu durdurdu. Hakemin işaretiyle birlikte yedek kulübeleri önüne gelen milli oyuncular, hurma ve su ile oruçlarını açtı. Kısa süren aranın ardından maç kaldığı yerden devam etti.
BANIYA İLK KEZ MAÇ KADROSUNDA
Ay-Yıldızlı ekipte ikinci kez aday kadroda yer alan Rayyan Baniya, ilk kez maç kadrosuna dahil oldu. Baniya, 2023 yılında Türkiye’nin Letonya ve Macaristan ile