Beşiktaş, dün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulla birlikte yeni bir sayfa açtı. Serdal Adalı’nın başkanlığındaki yönetimin önünde, mayıs ayında yapılacak olağan seçimli genel kurula kadar çözmesi gereken birçok önemli sorun bulunuyor. İşte siyah-beyazlı kulübün üzerinde yoğunlaşması gereken 5 kritik mesele:
1- SERGEN YALÇIN İLE GÖRÜŞMELERE BAŞLANACAK: Teknik direktörlük koltuğu için ilk aday olan Sergen Yalçın ile kısa sürede bir araya gelinmesi planlanıyor. Genel kurulun ana gündem maddelerinden biri olan Yalçın’ın, ocak ayında takımın başına geçme isteği, teknik direktörlük konusunun geleceğini belirleyecek.
2- İKİ AYLIK MAAŞ ÖDEMESİ GERÇEKLEŞTİRİLMELİ: Bugün itibarıyla Beşiktaş’ın futbolcularına 2 aylık maaş ödemesi yapması gerekmekte. Yaklaşık 11 milyon Euro’luk bir ödeme oyuncuların hesaplarına yatırılacak.
3- İLK ETAPTA 15 MİLYON EURO’LUK BORÇ SORUNU: Ocak ayı itibarıyla finansal hareketlilik bekleniyor. Beşiktaş’ın ilk aşamada 15 milyon Euro’luk bir ödeme yükümlülüğü bulunuyor. Bu ödemelerin biran önce çözülmesinin ardından, mayıs ayına kadar toplamda 50 milyon Euro’nun kaynağının bulunması üzerine çalışmalar yapılacak.
4- ÜÇ BÖLGEDE TRANSFER HEDEFİ: Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde arzu edilen yerde bulunmayan Beşiktaş’a, 2 veya 3 yeni oyuncu alması öngörülüyor. Bek, kanat ve santrfor pozisyonları, öncelikli olarak takviye edilmesi planlanan bölgeler arasında yer alıyor.
5- AL MUSRATİ’NİN DURUMU NETLEŞECEK: Performansıyla eleştirilen Al Musrati için Suudi Arabistan temsilcisi Al Fateh, şartlı satın alma opsiyonuyla kiralık olarak transfer teklif etti. Yeni yönetimin öncelikle çözüme kavuşturması gereken konulardan biri de Musrati’nin durumu olacak.
Beşiktaş’a yeni yönetim: Çözülmesi gereken 5 sorun!
