1. Haberler
  2. SPOR
  3. Galatasaray’dan Federasyona Sert Mesaj: Adalet Bekliyoruz!

Galatasaray’dan Federasyona Sert Mesaj: Adalet Bekliyoruz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, futbolda adaletin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Öztürk, Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında 4-3’lük skorla galip geldikleri Trabzonspor maçı sonrası RAMS Park’ta düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Sözlerine, iki takımın oyuncuları ile teknik direktörlerini tebrik ederek başlayan Metin Öztürk, “En büyük tebrik, taraftarımıza. Bizi susmadan ve bıkmadan destekte bulundular. Federasyona ve hakemlere rağmen bizleri destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum. 30 milyon taraftarımız, bizi radyo ve televizyondan takip etti. Geçen hafta, tüm kurullarıyla birlikte federasyonu istifaya davet ettik; haklı olduğumuzu bir kez daha gördük. Sivasspor maçında verilmesi gereken 3 kırmızı kart vardı. Ayrıca federasyon başkanının, kulüp başkanımızı tehdit etmesi de oldukça manidar. Biz bu durumu savcılığa taşıdık. Başkanımızın aldığı hak mahrumiyeti cezası da dikkat çekici. Hedef gözetmeksizin kulüp başkanları sevk edilmeyecek denmişti, ama görüyoruz ki bu sözler sadece seçim dönemine özgü kalmış.” şeklinde konuştu.

Yedikleri 3. gole de değinen Öztürk, “Topun çizgiyi geçmesi halinde aut olacağına dair bir kural mevcut. Ancak top çizgiyi geçtiği halde aut verilmedi ve bu durumda rakip takımın 3. golü atmasına zemin hazırlandı. VAR devreye girmedi. O halde VAR’ın varlık sebebi nedir? Futbolun ilahi adaleti sayesinde 4-3 galip geldik. Hakemlerin belirli bir talimat dahilinde hareket ettiğini düşünüyoruz. Bu federasyonun Galatasaray’ı engellemek için her türlü hamleyi yaptığını düşünüyorum. Hakemlerin ve Merkez Hakem Kurulunun tarafsızlığı sorgulanabilir, ama futbolun adaleti mutlaka vardır. Galatasaray, bu zorlukları göğüsleyerek 3 puanı kazandı.” ifadelerini kullandı.

Federasyonun vaatlerine ilişkin hayal kırıklığını dile getiren Öztürk, “Tahkim Kurulunda istifalar gerçekleşti. Normalde yedeklerin gelmesi beklenirken, dışardan atamalar yapıldı. Bu duruma inanmakta güçlük çekiyoruz. Biz futbolumuzu oynamaya devam edeceğiz. Galatasaray, Merkez Hakem Kuruluna ve federasyona rağmen 25. şampiyonluğunu elde edip formaya gerçek 5. yıldızı takacaktır. Bugün yine tüm federasyonu ve kurullarını istifaya davet ediyoruz. Futbola adaletin gelmesini talep ediyoruz ve bunu kazandığımız her gün dile getiriyoruz. Biz sahada kalacağız, konuşacak ve kazanacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in, hak mahrumiyeti cezası alan tek başkan olduğunu belirten Öztürk, “Ertuğrul Başkan daha ağır sözler sarf ettiği halde sadece para cezası aldı. Görüyoruz ki artık literatüre bir intikam kültürü yerleşiyor. Ardından racon kültürünün de geleceği yönünde endişelerimiz var.” şeklinde görüş belirtti.

Ligin uzun bir maraton olduğuna dikkat çeken Öztürk, “Bugünkü maça odaklanmıyoruz. Şampiyonluktan bahsetmek için henüz erken. Diğer 18 takımın mücadelesine saygı duymalıyız. Biz bu adaletsiz federasyonun bir an önce gitmesini istiyoruz. Bu sadece Galatasaray için değil, herkes için geçerli.” ifadelerini kullandı.

Yabancı VAR uygulamasıyla ilgili kendileriyle iletişim kurulmadığını ifade eden Öztürk, “Şu anda yabancı VAR ve yabancı hakem konularını tartışmak için erken. Biz şu an futbola adalet gelmesini bekliyoruz. Bugün bir topun auta gitmesi gibi basit bir durumun VAR’a taşınmaması, hakemin bunu sorg

Galatasaray’dan Federasyona Sert Mesaj: Adalet Bekliyoruz!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir