1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Aykut Erdoğdu, Albayrak’a tazminat ödemeye mahkum oldu!

Aykut Erdoğdu, Albayrak’a tazminat ödemeye mahkum oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın avukatı İsa Sinan Göktaş, Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili Aykut Erdoğdu’ya karşı açılan davada Erdoğdu’nun tazminat ödemeye mahkum edildiğini duyurdu.

Albayrak’ın avukatı Göktaş, açıklamalarında şunları ifade etti:

Aykut Erdoğdu’nun yaptığı paylaşımlarda, “enerji alanında milli çıkarların gözetilmediği” gibi temelsiz suçlamalar yer aldığını belirten Göktaş, bu ithamların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde, enerji kaynaklarına yönelik olarak dışa bağımlılığı azaltma amacıyla önemli projelerin hayata geçirildiği herkesçe bilinmektedir. Bu projeler arasında sondaj gemisi alımları, Mavi Vatan’da yapılan doğal gaz aramaları, Karadeniz’deki doğal gaz keşifleri ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin inşası yer alıyor.

Berat Albayrak’ın Cumhuriyet tarihinin en önemli enerji projelerine imza atan bir isim olduğunu kaydeden Göktaş, Aykut Erdoğdu’nun iddialarının “safsata olarak dahi nitelendirilmeyecek asılsız yaftalamalardan” ibaret olduğunu belirtti. Bu husus, istinaf mahkemesinin yaptığı incelemelerin ardından 27.11.2024 tarihinde kesinleşen karar ile de kanıtlanmıştır.

Göktaş, halkı yanıltmak amacı taşıyan bu tür paylaşımlar karşısında tüm hukuki yolları kullanacaklarını ve Aykut Erdoğdu’dan tahsil edilecek tazminat miktarının Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na bağışlanacağını açıkladı.

Aykut Erdoğdu, Albayrak’a tazminat ödemeye mahkum oldu!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir