Maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yücel, “Güzel bir galibiyet elde ettik. ‘Beşiktaş’ın gerçek sahibi taraftarıdır.’ ifadesini kullandım. Taraftarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Onların desteği sayesinde bu maçı kazandık. Oyuncularımıza da teşekkürlerimi iletiyorum. Soyunma odasında maç öncesi bir görüşme yapmıştık. Oyuncular, ‘Başkanım, merak etmeyin, elimizden gelen mücadeleyi sergileyeceğiz.’ dediler. Ben de onlara, ‘Biz yönetim olarak görevimizi icra edeceğiz, siz de profesyonel bir şekilde üzerinize düşeni yapmalısınız.’ dedim.” ifadelerini kullandı.
“SERDAR HOCA DEVAM ETTİĞİ SÜRECE YANINDAYIM”
Kulübün 22 Aralık Pazar günü yapılacak seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında başkanlığa seçilmesi halinde teknik direktör Serdar Topraktepe ile mayıs ayına kadar devam edeceğini vurgulayan Yücel, “Serdar hoca, bu zorlu süreçte görevi üstlendi. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan sorumluluk aldı. Kendisine teşekkür ediyorum. Umarım birlikte daha güzel günlere ulaşacağız. Serdar hoca bırakmadığı sürece devam etmeyi arzu ederim. Ekibini güçlendirmek şart. Önümüzde bir seçim var. Macera aramaya gerek yok. Serdar hoca büyük bir fedakarlıkta bulundu ve biz de ona aynı şekilde karşılık vermeliyiz.” şeklinde konuştu.
Beşiktaş’ın zor günlerden geçtiğini ifade eden Yücel, camiayı sükunete çağırarak, “Beşiktaş son günlerde bir hayli çalkantılı. Herkes televizyonda konuşuyor ve olaylar kişisel hale gelmiş durumda. Beşiktaş camiası, 121 yıllık köklü bir geçmişe sahip. Artık maddi ve manevi olarak Beşiktaş’ı rahatsız eden söylemlerden kaçınmalıyız. Seçim kararı aldık, hayırlısı olsun. İyisiyle kötüsüyle tüm sorumluluğu üzerime alıyorum; bana yazsınlar önemli değil. Beşiktaş’a zarar verecek söylemlerden uzak duralım.” dedi.
Başkan adaylığına hazırlanan isimlere çağrıda bulunan Yücel, şunları ekledi:
“HODRİ MEYDAN DEMİŞTİM…”
“Ben buradayım, elimi değil tüm vücudumu taşın altına koydum. Beşiktaş asla sahipsiz kalmayacak. Benim olduğum sürece Beşiktaş’ı yalnız bırakmayacağım. Beşiktaş, galibiyetler ve mağlubiyetler üzerinden yönetici seçmemeli. Başkan adayları sonuçlara takılmamalı. ‘Hodri meydan’ demiştim, beklemeye gerek yok. Beşiktaş için sorumluluk alan herkes benim için değerlidir. Tüm büyüklerimi, kardeşlerimi aday olmaya davet ediyorum. Beşiktaş başkanlık makamı, en büyük şereflerden biridir. Mayıs ayında aday olurum fakat bugün istifa ederek Beşiktaş’ı yalnız bırakmak, en kolay seçim olurdu. Yönetim kuruluyla istişare ettik ve tüm arkadaşlarımın desteğini aldım. İstifa edebilirdim ama bu Beşiktaş’ı kaosa sürüklerdi. Böyle bir duruma izin vermemeye karar verdik. Umarım çok aday çıkar. Beşiktaş zor bir dönemden geçiyor; insanların kenarda durup eleştirmek yerine, burada sorumluluk almasını umuyorum. Seçime üç haftamız var, skorlara dikkat etmeyelim. İsimleri geçen adaylar da Beşiktaşlı, hepsine saygım sonsuz. Onları da seçime katılmaya davet ediyorum. ‘Hodri meydan’ ifadesinin rahatsızlık yarattığını duydum. Amacım, gelin birlikte yarışalım demekti.”
Eski başkan Hasan Arat’ın ‘Bu yol Beşiktaşlıların