Günlerdir süren uyarıların ardından, lodos rüzgarı Bursa’da etkisini göstermeye başladı. Şiddetli rüzgar, saatte zaman zaman 68 kilometreyi buldu ve kentte zor anlar yaşattı.
Dün öğle saatlerinden itibaren hız kazanan lodos, günlük yaşamı olumsuz hale getirdi. Ağaçlar yollara ve park halindeki araçların üzerine devrilirken, binalardan kopan parçalar yola savruldu. Özellikle Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi’nde bir inşaat iskelesi, park halindeki bir aracın üzerine devrildi.
HALI SAHANIN TELLERİ DEVRİLDİ
Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi’ndeki Millet Bahçesi içerisindeki bir halı sahanın telleri, şiddetli lodos nedeniyle devrildi. Olayın ardından Osmangazi Belediyesi ekipleri, devrilen telleri kaldırarak temizlik çalışması gerçekleştirdi.
MARKET TABELASI YOLA DÜŞTÜ
Osmangazi ilçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde bulunan bir binada asılı olan market tabelası, sert rüzgar nedeniyle yerinden koparak yola düştü. Olay anında cadde üzerinde araç veya yaya olmaması, olası bir facianın önüne geçti; savrulan tabela, ekipler tarafından kaldırıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan güncel tahminlere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun güneybatısı bölgelerinde yağmur ve sağanak yağışlarla karşılaşılacağı öngörülüyor. Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Gece saatlerinde ise Tunceli, Bingöl ve Muş’un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağması muhtemel.
HAVA SICAKLIĞI
Marmara’nın batısında hava sıcaklığının 4 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Adana, Düzce, Zonguldak, Bolu ve Bartın çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Aydın, Muğla bölgeleri ile Antalya’nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın güney ve güneybatıdan başlayıp, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı bölgelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara ve Ege’de ise f