1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Bakırköy’de polis memurunun ölümüne neden olan sürücü!

Bakırköy’de polis memurunun ölümüne neden olan sürücü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakırköy’de bir polis memurunun hayatını kaybetmesine yol açan İETT şoförü hakkında verilen mahkeme kararı açıklandı. Ahmet Gül, ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma’ suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

DHA’nın haberine göre, sanığın tahliyesine karar veren mahkeme, Gül hakkında yurtdışına çıkış yasağını da içeren adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

Kaza, 3 Kasım 2024 tarihinde saat 06.20 sularında Bakırköy Osmaniye Mahallesi D-100 Güney yan yol Ekrem Kurt Bulvarı katılımında gerçekleşti. Olay anında trafik polisi ekibi, zabıta aracıyla maddi hasarlı bir kazaya müdahale etmek üzere güvenlik önlemleri alıyordu.

OLAY YERİNDE ŞEHİT OLDU

Bu esnada, direksiyon hakimiyetini kaybeden İETT otobüsü, trafik polislerine çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontroller neticesinde, polis memuru Ogün Yürümez’in olay yerinde şehit olduğu tespit edildi.

Öte yandan, trafik polisinin ölümüne neden olan İETT şoförü Ahmet Gül’ün yargılandığı davanın karar duruşması Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Duruşmaya, şikayetçi Tuğba Yürümez, tutuklu sanık Ahmet Gül ve taraf avukatları katıldı.

“KAÇIN DİYE BAĞIRDI”

Tanık olarak dinlenen trafik polisi A.B., “Trafik polisi olarak görev yapmaktayım. Olay günü kendi şahsi aracımla göreve gitmekteydim. Ben yavaşlamıştım, çünkü önümdeki araca çarpmamak için dikkat ediyordum. Arkadan gelen zabıta aracı, benim aracımı çarptı. Olay yerine gelen trafik ekibi, kaza mahallinde gerekli önlemleri aldı. Sonrasında şehit olan polis memurunun yanındaki diğer memur alkol kontrolü yapıyordu. Yolda ekip otosunun arkasındaydık. Birden arkamdan gelen bir ses duydum. O sırada, vefat eden polis memurunun yanındaki Onur P. ‘Kaçın’ diye bağırdı. Hemen sesin geldiği yöne döndüğümde, belediye otobüsünün üzerimize geldiğini fark ettim. Onur kendini bariyerlerden aşağı attı. Ben ve başka bir polis koşmaya başladık. Otobüs bariyerlere çarparak geliyordu. Otobüsün şoförüne baktım, ardından rahmetliyi yerde hareketsiz gördüm. Olayı telsizden anons ettik.” şeklinde ifade verdi.

“TAHLİYEMİ İSTİYORUM”

Son sözleri sorulan tutuklu sanık Ahmet Gül, “Yaşananlar için pişmanım, tahliyemi istiyorum” dedi. Tanıkların ifadeleri ve toplanan deliller doğrultusunda görüşünü sunan Cumhuriyet Savcısı, sanık Gül’ün kazada asli kusurlu olduğunu belirtti. Savcı, Gül hakkında ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Nihayetinde sanık Gül, anılan suçtan 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi ve hakkında tahliye kararı verildi. Ayrıca

Bakırköy’de polis memurunun ölümüne neden olan sürücü!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir