1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. DEM Parti Siyasi Görüşmelere Hızla Devam Ediyor

DEM Parti Siyasi Görüşmelere Hızla Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti, siyasi partilerle yeniden görüşme sürecine girdi. Bugün DEVA Partisi ve Saadet Partisi’ni ziyaret eden heyet, önümüzdeki günlerde CHP, Gelecek Partisi, AK Parti ve MHP ile de görüşmeler gerçekleştirecek.

Terörsüz bir Türkiye hedefine ulaşmak amacıyla, terör örgütünün feshetmesi sonrasında DEM Parti heyeti, siyasi partilerle buluşma kararı aldı.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçtiğit ve Sezai Temelli, ziyareti gerçekleştiren heyette yer aldı.

Heyet, bugün DEVA Partisi ve Saadet Partisi ile görüşmelerde bulunurken, yarın CHP ve Gelecek Partisi ile de bir araya gelecek.

DEVA Partisi ve Saadet Partisi ile yapılan görüşmelerin ardından DEM Parti’den resmi bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Eş Genel Başkanlarımız Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan ile Grup Başkanvekillerimiz Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli’den oluşan heyetimiz, bugün Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile Saadet Partisi’ni ziyaret etmiştir.”

Bu ziyaretlerde, Türkiye’nin demokratik geleceği ile ilgili önemli konular ele alındı. Görüşmelerde, Abdullah Öcalan’la yapılan son temas ve PKK’nin 12 Mayıs 2025’teki 12. Kongresi’ndeki kararlar detaylı bir şekilde değerlendirildi. Bu kapsamda, siyasi partiler ve TBMM’nin üstlenmesi gereken sorumluluklar üzerinde kapsamlı tartışmalar yapıldı.

“KOMİSYON ÖNERİSİ İLETİLDİ”

Heyet, sürecin düzgün bir şekilde ilerlemesi için TBMM bünyesinde, farklı siyasi eğilimlerin temsil edileceği ve demokratik uzlaşı arayışını kolaylaştıracak tam yetkili bir komisyon kurulması teklifinde bulundu.

Siyasi istişareler, 20 Mayıs 2025 Salı günü Cumhuriyet Halk Partisi ve Yeniden Refah Partisi ile, 23 Mayıs 2025 Cuma günü ise Gelecek Partisi ziyaretleriyle devam edecek. Heyet, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) dahil tüm siyasi partilerle görüşmelere devam etme niyetindedir.”

DEM Parti Siyasi Görüşmelere Hızla Devam Ediyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir