Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Bu görüşme sırasında Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim, 6 Mayıs gecesine ait bir saldırı ve güncel durum hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı, görüşmeyi duyuran bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilimin yanı sıra, 6 Mayıs’ta meydana gelen saldırı ve güncel olaylar ele alındı.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu görüşmede Türkiye’nin Pakistan ile dayanışma içerisinde olduğunu vurguladı. Ayrıca, saldırıda hayatını kaybeden Pakistanlılara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Pakistan’ın bu süreçte izlediği soğukkanlı ve itidalli politikayı desteklediğini; Cammu-Keşmir’deki terör saldırısına dair tarafsız, şeffaf ve güvenilir bir uluslararası soruşturma yürütülmesi önerisinin yerinde olduğunu ifade etti.
Ayrıca, Erdoğan, Türkiye’nin gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için her türlü çabayı göstermeye hazır olduğunu ve bu konuda diplomatik temasların devam edeceğini belirtti.”