Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Kasımpaşa’da teknik direktör Burak Yılmaz, kaybettikleri 2 puan nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade etti.
Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, karşılaşmada takımının istediklerini sahaya yansıttığına dikkat çekti. “Bu, çok değerli bir maçtı. Kaybedilmiş 2 puan var. Kasımpaşa’nın oyunu domine ettiğini, önde baskı yaptığını ve topu kontrol ettiğini görüyorum. Bu nedenle mutluyuz, ancak kaybettiğimiz 2 puan için üzgünüz.” dedi. Trabzonspor’un teknik direktörü Fatih Terim’in gelişiyle birlikte farklı bir oyun sergilediğini belirten Yılmaz, bu durumu engellemek için ön alanda bire bir baskı yapmayı hedeflediklerini ifade etti.
Maçta eksik oyuncular nedeniyle sadece bir değişiklik gerçekleştirebildiklerini hatırlatan Yılmaz, “Winck hariç yedek oyuncularımızın hepsi 17-18 yaşındaydı. Bu bir şikayet değil. Sahaya 11 kişi çıkıyorsak, Kasımpaşa tamdır. Genç oyuncularımızı da yavaş yavaş süre alacak. Bu skor iki takım için de olumsuz oldu. Kaybeden taraf olduğumuzu düşünüyorum. Oyuncularımı ve ekibimi tebrik ediyorum. İyi bir yolda ilerliyoruz ve daha iyi olmamız gerekiyor. Hedeflerimiz var, bu doğrultuda devam etmeliyiz.” diye ekledi.
Burak Yılmaz, maçın hakemi Halil Umut Meler’in performansına yönelik bir soru üzerine, “Hakemlerle ilgili teknik direktörlük kariyerim boyunca konuşmamayı tercih edeceğim. Onlara destek vermek gerekiyor. Hata yapabiliyorlar ve Türk hakemlerinin her zaman arkasındayım. Elbette saha içinde bazen tepkilerimiz olabiliyor, bunun sonuçlarına katlanıyoruz.” şeklinde yanıtladı.