1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Scratch Cup 2025’te Doğayı Koruyan Yaratıcı Projeler

Scratch Cup 2025’te Doğayı Koruyan Yaratıcı Projeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl düzenlenen Scratch Cup, Türkiye genelinde 52 şehirden 1.192 takımın başvurusu ile coşkulu bir katılım sağladı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 9 farklı şehirden 10 finalist takım, toplam 26 çocukla finalde yer aldı. Çocuklar, projelerinde geri dönüşüm, enerji verimliliği, doğal kaynakların korunması ve biyoçeşitlilik gibi önemli çevresel temaları ele alarak, teknoloji ile doğa arasındaki bağı güçlendiren fikirlerini jüriye sundular.

Final etkinliği sırasında konuşan QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan, çocukların projelerindeki teknik becerilerin yanı sıra toplumsal sorumluluklarını da ön plana çıkardıklarını belirtti. Tan, “QNB Türkiye olarak, ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ platformumuz aracılığıyla çocuklara kodlama öğretmenin ötesine geçerek, birlikte üretmenin, sürdürülebilirlik bilincinin ve teknolojiyi iyilik için kullanmanın önemini aktarmayı hedefliyoruz. Bu yıl Scratch Cup’a rekor sayıda başvuru aldık. Çocuklarımız, ‘Doğayı Koruyan Teknoloji’ teması etrafında çevre dostu projeler geliştirdi. Kodlamayı sadece bir beceri değil, aynı zamanda bir fark yaratma aracı olarak gören çocuklarımız bize umut veriyor. Habitat Derneği ile iş birliğimiz sayesinde her yıl daha fazla çocuğa ulaşarak onların hayallerine ortak oluyoruz.” dedi.

Scratch Cup 2025 finalinde söz alan Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu, çocukların dijital dönüşüm sürecine entegre olmalarının önemini vurgulayarak, bu alandaki çalışmalarını uzun yıllardır sürdürdüklerini ifade etti.

Caldu, “Çocuklarımızın 21. yüzyıl dijital yetkinliklerine sahip olmalarının yanı sıra, yeni teknolojilerin geliştiricisi olmalarını da istiyoruz. Bu doğrultuda, 2015 yılından bu yana QNB Türkiye ile gerçekleştirdiğimiz projelerle her yıl binlerce çocuğumuzu temel kodlama eğitimleri ile buluşturuyoruz. Eğitim içeriklerimizi, geniş kitlelere ulaştırmak ve sürdürülebilir kılmak adına ‘www.minikellerkodyazıyor.com’ web sitesi aracılığıyla da kodlama eğitimi sunuyoruz. Habitat gönüllülerinin katkılarıyla bu çalışmaları daha da yaygınlaştırmayı sürdürüyoruz. Scratch Cup’a katılan her bir çocuk, dijital becerilerini geliştirerek, takım çalışmasını deneyimleyerek ve teknolojiyi toplumsal fayda için kullanmayı öğrenerek geleceğe daha güçlü bir şekilde adım atıyor. Çocukların öğrenirken yeni fikirler geliştirmeleri, Scratch Cup’ın önemini bir kez daha gösteriyor. Bu yıl “Doğayı Koruyan Teknoloji” temasıyla gerçekleştirdiğimiz Scratch Cup 2025’te, ortaya koydukları yaratıcı yaklaşımlar için tüm çocukları kutluyorum. Hep birlikte daha sürdürülebilir ve umut dolu bir gelecek inşa edeceğimize olan inancımız tam.” şeklinde konuştu.

SCRATCH CUP FİNALİNDE YARATICILIK BEŞ KATEGORİDE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Finaldeki takımlar, 8–10 yaş ve 11–14 yaş olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirildi. Her yaş grubunda; En İyi Proje, En İyi Kod Yapısı, En İyi Görsel Tasarım, En İyi Uyarlama ve En İyi Senaryo kategorilerinde ödüller verildi. Ayrıca tüm finalist çocuklara 3.000 TL değerinde hediye çeki sunuldu.

Scratch Cup 2025 Kazananları8–10 Yaş Kategorisi

En İyi Görsel Tasarım Ödülü: Doğanın Koruyucuları – Malatya – Uğur Okulları
En İyi Uyarlama Ödülü: Toros Döngüsü – Mersin – Toros Ortaokulu
En İyi Senaryo Ödülü: Enerji Avcıları – İstanbul – ALKEV Özel Okulları
En İyi Proje Ödülü: Viridya – Temiz Bir Dünya Aray

Scratch Cup 2025’te Doğayı Koruyan Yaratıcı Projeler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir