1. Haberler
  2. Dünya
  3. Rusya-Ukrayna Esir Takası: 538 Asker Serbest Bırakıldı

Rusya-Ukrayna Esir Takası: 538 Asker Serbest Bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleştirilen esir takası sonucunda, 261 Rus ve 277 Ukraynalı askerin serbest bırakıldığı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, esir değişiminin Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) arabuluculuğuyla gerçekleştiği ifade edildi.

Açıklamada, “Müzakere sürecinin ardından Kiev yönetiminin kontrolünde olan bölgelerden 246 Rus askeri alındı. Bunun karşılığında ise 246 Ukraynalı asker teslim edildi. Ek olarak, yaralı 15 Rus askeri için 31 Ukraynalı askerin teslim edilmesi sağlandı.” sözlerine yer verildi.

Serbest bırakılan Rus askerlerinin Belarus’ta bulundukları ve bu askerlere tıbbi ve psikolojik destek sağlandığı aktarıldı. Ayrıca, askerlerin Moskova’ya ulaştırılarak Bakanlığa ait sağlık merkezlerinde tedavi görecekleri belirtildi.

277 UKRAYNALI ASKER ÜLKELERİNE DÖNDÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, esir takası sonucunda 277 Ukraynalı askerin ülkesine döndüğünü duyurdu.

Zelenskiy, savaşın başlangıcından bu yana esir değişimi sürecinde toplamda 4 bin 552 kişinin Ukrayna’ya getirildiğini belirterek, “Herkesi geri getirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

*Haberin görselleri AP tarafından servis edilmiştir.

Rusya-Ukrayna Esir Takası: 538 Asker Serbest Bırakıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir