Kocaeli’de meydana gelen tavuk döneri zehirlenmesinin yaşanmasının ardından, Sapanca‘da bir dönercide pişmiş dönerin üzerine çiğ tavuk eklediği anlar cep telefonuyla kaydedildi. Bu görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine yetkililer harekete geçti ve dönerden numune alarak teste gönderdi.
BİR ‘ÇİĞ TAVUK’ GÖRÜNTÜSÜ DAHA
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşanan olayda, 648 kişinin yediği tavuk dönerden zehirlenmesi sonrası, Sapanca ilçesindeki dönercide kaydedilen görüntüler büyük bir tepki topladı. Bu kayıtta, pişmiş dönerin üzerine çiğ tavuk eklendiği açıkça görülmekteydi.
YETKİLİLER HAREKETE GEÇTİ
Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ilçe zabıta ekipleri duruma müdahale etti. Zabıta ekiplerinin, dönercide tutanak düzenlediği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin de işletmedeki dönerden numune aldığı bildirildi.
UZMANLAR PİŞMİŞ DÖNERE ÇİĞ TAVUK ETİ EKLENMEMESİ İÇİN UYARIYOR
Uzmanlar, yaşanan zehirlenmelerin ardından dönercilerin pişmiş dönerin üzerine çiğ tavuk eti eklemesinin ciddi gıda zehirlenmelerine yol açabileceğine dikkat çekti. Bu durumun, kişinin sağlık durumu kötüleşmeden fark edilmemesi halinde hayatı tehlikeye sokabileceği vurgulandı.
