Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.
Rusya ve ABD heyetlerinin İstanbul’da 10 Nisan’da gerçekleştireceği görüşmelere dair bir soruyu yanıtlayan Peskov, “Tarafımız, Dışişleri Bakanlığı düzeyinde temsil edilecek. Bakanlık gerekli bilgiyi açıklayacak” şeklinde konuştu.
Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın (New START) yeniden başlaması konusunda görüşlerini paylaşan Peskov, öncelikle ABD ile ikili ilişkilerin iyileştirilmesinin önemine değinerek, “Stratejik istikrara ilişkin müzakereleri şimdilik düşünmek zor. Çünkü bu tür müzakereler, ikili ilişkilerin belirli bir düzeye ulaşmasını ve karşılıklı güvenin sağlanmasını gerektiriyor” ifadelerini kullandı.
Rus ve Amerikalı heyetler, 27 Şubat tarihinde, ikili ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde büyükelçilik faaliyetlerini ele almak üzere ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu Rezidansı’nda bir araya gelmişti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu görüşmenin ardından ABD ile son yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini duyururken, toplantıyı “önemli ve iş odaklı” olarak değerlendirmişti.
ABD Dışişleri Bakanlığı ise, “Yürütülen yapıcı diyaloglarla taraflar, diplomatik temsilciliklerimizin işleyişlerini istikrarlı hale getirmeye yönelik ilk somut adımları belirlemiştir” açıklamasında bulundu.
*Haberin görseli ShutterStock tarafından servis edilmiştir.