1. Haberler
  2. Dünya
  3. Zelenskiy: Rusya Yeni Saldırılara Hazırlanıyor

Zelenskiy: Rusya Yeni Saldırılara Hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy, Ukrayna hakkında konuşmanın anlamlı olabilmesi için Ukrayna’nın da içinde bulunması gerektiğini vurguladı ve Rusya’nın yeni askeri saldırılar için hazırlık yaptığını ifade etti.

Putin’in Ukrayna’ya yönelik silah ve istihbarat desteğinin kesilmesi isteğine dikkat çeken Zelenskiy, bu talebin Kiev’in savunma gücünü zayıflatmaya yönelik bir hamle olduğunu belirtti. Aynı zamanda, müttefiklerinin Ukrayna’ya destek verme konusunda tereddüt etmeyeceğine inandığını söyledi.

Zelenskiy, Rusya’nın önümüzdeki dönemde Sumi, Zaporijya ve Harkiv’e saldırmayı planladığını öne sürerken, Sumi çevresinde Rus güçlerinin takviye edildiği konusuna da değindi.

Ayrıca, Ukraynalı lider, Trump ile gerçekleştirdiği görüşmenin detayları üzerine kamuyla daha fazla bilgi paylaşmak istediğini belirtti.

*Haberin fotoğrafı İHA tarafından servis edilmiştir

Zelenskiy: Rusya Yeni Saldırılara Hazırlanıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir