MHP’den alınan verilere göre, nisan ayında yeni eğitim dönemine başlayacak olan okul, siyasetle ilgilenen ve ülkeyi yönetme hedefinde olan gençlere kapı aralayacak. Katılımcılar, Türk milliyetçiliği, Türk demokrasi tarihi, uluslararası ilişkiler, anayasa hukuku, diplomasi, siyaset sosyolojisi, finansal okuryazarlık, iletişim ve medya gibi çeşitli disiplinlerde eğitim alacaklar.
Eğitim başvuruları 16 Mart’a kadar devam edecek. 21. dönem “Siyaset ve Liderlik Okulu” programında yer alacak öğrencilere, alanında uzman akademisyenler tarafından eğitimler verilecek.
KATILIM ŞARTLARI
Programa katılım için 12 Şubat-16 Mart tarihleri arasında yapılan başvurularda, lisans diplomasına sahip olmak ve 23-40 yaş aralığında bulunmak şartları aranmaktadır. Ek olarak, yabancı dil bilgisi tercih sebebi olarak değerlendirilmektedir.
Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, MHP bünyesindeki mülakat komitesi, Türkiye’nin çeşitli illeri ve meslek gruplarından seçilecek 40 öğrenciyi belirleyecektir.
Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katılımıyla açılışı yapılacak okulda, eğitim süreçleri 11 hafta boyunca devam edecek. Dersler, hafta sonlarında MHP Genel Merkezi’nde Prof. Dr. Erol Güngör ve Prof. Dr. Mehmet Eröz isimleri verilen sınıflarda gerçekleştirilecektir.
BAŞVURU
Katılım için başvuru formuna “www.mhp.org.tr” internet adresinden Siyaset ve Liderlik Okulu sayfasına girilerek ulaşılabilir.
Başvuru formunun yanı sıra gereken belgelerin, 16 Mart’a kadar elden teslim edilmesi ya da MHP Genel Merkezi, Siyaset ve Liderlik Okulu Koordinatörlüğü, Ceyhun Atuf Kansu Caddesi, No:128, Balgat, Ankara adresine kargo ile gönderilmesi gerekmektedir.
Mülakata katılıp uygun görülen adaylara bildirim yapılacak ve mülakatlar 24-25-26 Mart 2025 tarihlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.