1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kış Aylarında Çocuk Sağlığını Korumak İçin Öneriler

Kış Aylarında Çocuk Sağlığını Korumak İçin Öneriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte soğuk hava, çocuklar için hastalık risklerini artırıyor. Aileler, çocuklarının sağlığını korumak amacıyla çeşitli tedbirler almaya çalışırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eylül Daşcı Bozdemir, hastalıklara karşı kritik bilgileri paylaştı.

Uz. Dr. Bozdemir, çocukların kış aylarında sıklıkla enfeksiyon hastalıklarına, soğuk algınlığına, gribe, orta kulak iltihabına, bronşite ve halk arasında zatürre olarak bilinen akciğer enfeksiyonuna yakalandığını kaydetti. Bunun yanı sıra, bademcik, idrar yolları ve bağırsak enfeksiyonları ile döküntülü hastalıklarının da görüldüğünü belirtti. Hijyenin ve ellerin sık sık yıkanmasının, çocukların kış aylarında hastalıklardan korunmasındaki en önemli unsurlar olduğuna dikkat çekti.

ABUR CUBUR TÜKETEN ÇOCUKLAR HASTALIKLARA DAHA YATKIN

Kış aylarında çocukların hastalıklardan korunmasında el hijyeninin öncelikli olduğunu vurgulayan Dr. Bozdemir, ailelerin çocukları hareket etmeye teşvik etmesi gerektiğini ifade etti. “Öksürürken el yerine bir peçete ya da kolümüzün dış kısmıyla ağız ve burnumuzu kapatmalıyız. Ayrıca, çocukların yeterli ve dengeli beslenmesi büyük bir önem taşıyor. Günümüzde abur cubur tüketimi maalesef artmış durumda ve bu durum çocukların hastalıklara daha yatkın hale gelmesine sebep oluyor. Yeterli uyku almak da önemli. Çocukların odalarının mutlaka havalandırılması gerekiyor. Bunun yanı sıra, çocuklarımızı mümkün olduğunca fiziksel aktivitelere teşvik etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

“AŞISIZ OLAN ÇOCUKLARIN YAŞADIĞI HASTALIKLARDA HASTANEYE YATMA RİSKİ ARTIYOR”

Bozdemir, aşı karşıtlığının artması nedeniyle aşısız çocukların hastalıkları ağır geçirme riskiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Son zamanlarda kızamık vakalarında gözle görülür bir artış olduğuna dikkat çeken Uz. Dr. Bozdemir, “Aşılar birçok hastalığın önlenmesinde etkili. Özellikle kızamık ve döküntülü hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Çocukların aşılarının düzenli olarak yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra, vitamin ve mineral takviyeleri konusunda ailelerin dikkatli olması gerektiğine de değinerek, çocukları mutlaka bir doktora götürüp gerekli testlerin yaptırılması gerektiğini vurguladı.” dedi.

“TANI SONRASI ÇOCUKLAR EVDE İZOLE EDİLMELİ”

Dr. Bozdemir, çocukların hastalıklarının ardından belli bir süre evde izole olmalarının önemine işaret etti. “Çocuklar genellikle kalabalık alanlarda, kreşlerde ve ortak oyuncaklarla oynamaları sebebiyle hastalık kapmaktadır. Eğer hastalık tanısı konulursa, bu çocukların mutlaka 7 gün boyunca evde izole edilmeleri gerekiyor. Ailelerin bu konuda dikkatli olmaları şart. Bademcik enfeksiyonları sonrası tedavi edilen çocuklar, 24 saat boyunca bulaştırıcılık riski taşımaktadır. Bu nedenle, tedaviden sonra çocukların kalabalık ortamlara alınmamaları gerektiğini öneriyorum.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Kış Aylarında Çocuk Sağlığını Korumak İçin Öneriler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir