1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Afyonkarahisar’da 100’den Fazla Gazeteci Buluştu!

Afyonkarahisar’da 100’den Fazla Gazeteci Buluştu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD), Afyonkarahisar Belediyesi’nin desteğiyle Türkiye’nin dört bir yanından 100’den fazla gazeteciyi bir araya getirdi. Gerçekleştirilen Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı ve Kültür Gezisi etkinliklerinde, dijitalleşme sürecinde gazetecilik mesleğinin karşılaştığı güçlükler ve olası çözümler tartışıldı. Ayrıca, Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri de katılımcılara tanıtıldı.

ÇALIŞTAYDA DİJİTALLEŞME VE GAZETECİLİK ETİĞİ GÜNDEMDİ

Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı’nda dijitalleşmenin medya üzerindeki etkileri, gazetecilikte etik değerler ve mesleki dönüşüm konuları ele alındı. Etkinlikte, uzman konuşmacılar önemli sunumlar gerçekleştirdi.

TİGAD, 100'ün üzerinde gazeteciyi Afyonkarahisar'da buluşturdu

  • Dr. Ekrem Teymur (Haberler.com ve Sondakika.com Yönetim Kurulu Başkanı), yapay zekanın gazetecilik alanındaki etkilerini ve çalışma prensiplerini katılımcılara aktardı.
  • Mustafa İlker Yücel (Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni), geleneksel medyadan dijital medyaya geçiş sürecindeki zorlukları değerlendirdi.
  • Elif Doğan Şentürk (KRT TV Ankara Temsilcisi), televizyon haberciliğinde ihbar hatlarının işlevselliğini anlattı.
  • Osman Ekinci (TE Bilişim Genel Müdürü), dijital medyada SEO yönetiminin önemi üzerine bilgi verdi.
  • Mustafa Biçer (İHA İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürü), ajans haberciliği ile dijital medya entegrasyonu hakkında konuştu.
  • İbrahim Konar (Kanal D Haber Muhabiri), televizyon haberciliği sahasında yaşadığı deneyimleri paylaştı.
  • Hatice Türkan (Batman Sonsöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve TİGAD Batman İl Temsilcisi), dijital gazetecilikte etik değerlerin önemi üzerine vurgu yaptı.
  • Prof. Dr. Korkmaz Alemdar (İletişim Uzmanı ve Akademisyen), dijitalleşmenin gazetecilikteki genel etkilerini değerlendirerek çalıştayın kapanış konuşmasını yaptı.

Sunumların ardından katılımcılara plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

TİGAD, 100'ün üzerinde gazeteciyi Afyonkarahisar'da buluşturdu

BAŞKAN KÖKSAL: AFYONKARAHİSAR, DEMOKRASİNİN SESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Çalıştay süresince gazeteciler, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı ziyaret etti. TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ve TİGAD üyelerinin katıldığı ziyarette, Başkan Köksal, gazetecilerin toplumdaki rolünü vurguladı. “Gazetecilik, halkın gözü, kulağı ve sesi olarak demokrasimizin temelidir. Afyonkarahisar olarak, gazetecilerimize destek vermek ve şehrimizin güzelliklerini tan

Afyonkarahisar’da 100’den Fazla Gazeteci Buluştu!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir