Boks sporu, 2028 Los Angeles Olimpiyatları programına dahil edildi. Bu önemli karar, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Yunanistan’da düzenlenen 144’üncü toplantısında alındı.
Hatırlanacağı üzere, boks branşı iki yıl önce IOC’nin Uluslararası Boks Birliği (IBA) ile yaşadığı sorunlar nedeniyle olimpiyat oyunlarına katılmamıştı.
O dönem, Uluslararası Olimpiyat Komitesi yerel federasyonlara yeni bir uluslararası organizasyon oluşturma talebinde bulunmuştu.
Kurulan Dünya Boks Birliği, IOC’den ön onay alarak boksun 2028 Los Angeles Olimpiyatları’na dahil edilmesine imkan tanıdı.
Ayrıca, Olimpiyat Komitesi, 2028 Oyunları kapsamında gerçekleştirilecek boks müsabakalarının yeni yapı tarafından düzenlenmesini de onayladı.
Dünya Boks Birliği, kısa süre önce Türkiye Boks Federasyonu’nu üye olarak kabul ettiğini duyurdu. Yeni birliği oluşturan yapı, şu anda 5 kıtada toplamda 88 üyeye sahip bulunuyor.